Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Tészta készítése:
A tésztához a lisztet átszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd a lisztes keveréket.
A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját.
Amennyiben a massza túl kemény lenne, kicsit lazíthatjuk 1-2 evőkanál hideg tejjel.
Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű (kb. 23x35) tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 170 °C-os sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.
A tésztát hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A krémhez a lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.
Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük.
Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd porcukorral megszórjuk, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Finom vendégváró sütemény.
Ugyanolyan finom mint a boltban kapható K. Paradiso
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.23 22:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet átszitáljuk, étkezési keményítővel, tojások sárgáját, lisztes keveréket, végén óvatosan, tojások keményre, tésztát hagyjuk, cukrokat csomómentesre, maradék tejet, lisztes masszához, keveréket időnként, keményre vert, kihűlt tésztát, boltban kapható, beleforgatjuk, csomómentesre, előmelegített, megkavargatva, citromhéjjal, Összeállítás, tejszínhabot, keményítővel, belekeverjük, felforraljuk, sütőpapírral, hozzáöntjük, citromaroma, kettévágjuk, lazíthatjuk, megdermedni, átszitáljuk, porcukorral, szeletekre, habtejszín, lisztezett, Ugyanolyan, hozzáadjuk, sütőporral, vendégváró, megszórjuk, Tésztához tojás, puha, étkezési keményítő, Krémhez, vaníliás cukor, csipetnyi, citrom reszelt héja, vagy néhány csepp rumaroma, habtejszín,
|
|
|
|
|