Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztát szokásos módon (sós, olajos vízben) felteszem főni, nem főzöm, csak ressre, hiszen később még bekerül a sütőbe.
Amíg a tészta fő, beleteszem az aprítógépbe a nagyobb kockákra vágott sonkát, a 2 tojás sárgáját, a tejfölt, a margarint, a durvára reszelt sajt negyedét, pépesre aprítom. (Darálni is lehet természetesen, de a durvább rácson.) Adok hozzá ízlés szerint a sóból, a borsból és a mustárból. A tojásfehérjéből kemény habot verek.
A tésztát leszűröm, visszateszem a főzőedénybe, ráborítom a sonkamasszát, jól összekeverem. Amikor ezzel elkészültem, mehet rá a felvert tojásfehérje, óvatosan összedolgozom.
Margarinnal kikenek egy megfelelő méretű tepsit vagy sütőtálat, beleteszem szépen eligazítva a sonkás tésztakeveréket, a tetejét megszórom a zsemlemorzsával és a maradék reszelt sajttal. 180-200 fokos sütőben addig sütöm, míg a sajt szépen rápirul.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Melegen tálalom. Aki gondolja, még tehet a tetejére egy kis tejfölt.
|
|
|
|
0 komment
|
17 ember kedveli
|
lilagondolatok
2016.03.26 14:42
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztát szokásos, nagyobb kockákra, durvára reszelt, durvább rácson, tojásfehérjéből kemény, tésztát leszűröm, felvert tojásfehérje, megfelelő méretű, sonkás tésztakeveréket, tetejét megszórom, maradék reszelt, sajt szépen, zsemlemorzsával, tojásfehérjéből, tésztakeveréket, természetesen, összedolgozom, visszateszem, sonkamasszát, zsemlemorzsa, száraztészta, összekeverem, tojásfehérje, elkészültem, főzőedénybe, aprítógépbe, Margarinnal, beleteszem, beleteszem, eligazítva, megfelelő, ráborítom, trappista, mustárból, sütőtálat, megszórom, margarint, felteszem, száraztészta fodros kockát, trappista sajt, tejföl, tojás, evőkanál zsemlemorzsa, bors mustár,
|
|
|
|
|