Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Megpucoljuk a padlizsánokat, és kb. 1/2-1 cm-es lapokra vágjuk, besózzuk. Picit állni hagyjuk, majd a sütő rácsára fektetve - olaj nélkül - megsütjük.A hagymát kockára vágjuk, megprirítjuk olívaolajban, belerakjuk a darált húst, és fedő nélkül átpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a borsot, a fűszereket és a sót. Tepsibe egy sor padlizsán, majd egy sor hús, majd megint padlizsán következik úgy, hogy padlizsán legyen legfelül. A húsleveskockából 1 dl húslevest készítünk, összekeverjük a 1/2 l paradicsomlével. Leöntjük vele a tepsiben lévő padlizsános húst. Megkenjük tejföllel, betesszük a sütőbe, 40 percig közepes lángon sütjük. Ezután megszórjuk a lereszelt sajttal, és készre sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kockára vágva és kolbászszeletekkel nyárson megsütve is mennyei.
Kitűnően tölthető, tehetünk bele húst, halat rizzsel, szezonális zöldségeket dióval, feta sajttal, fűszerekkel.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.01 17:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütő rácsára, hagymát kockára, darált húst, tepsiben lévő, lereszelt sajttal, húsleveskockából, paradicsomlével, húsleveskocka, összekeverjük, padlizsánokat, fűszerkeverék, megprirítjuk, olívaolajban, paradicsomlé, zöldségeket, Megpucoljuk, fűszerekkel, padlizsános, Hozzáadjuk, átpirítjuk, következik, megszórjuk, belerakjuk, fűszereket, szezonális, keménysajt, fokhagymát, húslevest, megsütjük, padlizsán, padlizsán, nagyobb padlizsán, darált, húsleveskocka, olívaolaj, paradicsomlé, hagyma, gerezd fokhagyma, keménysajt, tejföl, oregánó, fahéj, akkor muszaka fűszerkeverék,
|
|
|
|
|