Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát vízszintesen félbevágjuk, a fokhagyma gerezdeket és a zellert negyedeljük.
Kevés olajat hevítünk, majd a hagymákat megfuttatjuk kevés sóval és borssal.
A passzírozott paradicsomot ráöntjük a hagymára, felöntjük vízzel, ízesítjük a cukorral, sóval, borssal.
Beleszórjuk a rizst.
Fedő alatt főzzük, amíg a rizs megfő.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jellemzően hasonló ízvilággal készítették az ételeket anyukáink, mégis a paradicsomleves teljesen eltérő volt a két családnál, így közös nevezőre kellett hoznunk a saját háztartásunk kialakításának kezdetén. Férjecske sósan, borsosan, én pedig édesen szerettem. Sok-sok finomhangolást követően kialakult a "harmadik család" változata, melyet mindketten igazi kedvencnek tekintünk, picit kevesebb édesség, picit kevesebb borsosság, egy pici rizs és máris kész...
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
richie1986
2011.12.12 23:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zöldségeket megtisztítjuk, vöröshagymát vízszintesen, fokhagyma gerezdeket, zellert negyedeljük, hagymákat megfuttatjuk, passzírozott paradicsomot, rizs megfő, ételeket anyukáink, paradicsomleves teljesen, saját háztartásunk, pici rizs, Paradicsomleves, paradicsomleves, kialakításának, finomhangolást, megtisztítjuk, vízszintesen, vöröshagymát, háztartásunk, passzírozott, paradicsomot, megfuttatjuk, passzírozott, negyedeljük, Beleszórjuk, félbevágjuk, zöldségeket, készítették, vöröshagyma, ízvilággal, paradicsom, kedvencnek, Jellemzően, gerezdeket, mindketten, tekintünk, családnál, passzírozott paradicsom, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, cukor, zeller, marék rizs, olívaolaj, tört bors,
|
|
|
|
|