Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
Hozzávalók 6 főre |
» 50 dkg liszt,
| » 25 dkg margarin,
| » 10 dkg cukor,
| » 3 tojássárgája,
| » 1 cs.sütőpor,
| » 1 cs.vaníliás cukor,
| » 2 ek.tejföl
| » A krémhez :
| » 1,5 cs. vaníliás pudingpor,
| » 15 dkg cukor,
| » 4 dl tej,
| » 25 dkg margarin,
| » 5 dkg porcukor,
| » 1 citrom leve,
| » szilvalekvár,
| » sárgabaracklekvár
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A tésztához a lisztet, a margarint, a cukrot, a tojássárgákat, a sütőport, a vaníliáscukrot , és a tejfőlt egy nagy tálba tesszük, alaposan összekeverjük , négy részre osztjuk, majd külön- külön egy tepsi hátán amit kivajazunk, kilisztezünk.
2. A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel, a margarint kikeverjük a porcukorral, beletesszük a citrom levét, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémmel.
3. Az első lapot megkenjük a szilvalekvárral, rá a második lap, megkenjük a krémmel, harmadik lap, megkenjük a sárgabaracklekvárral, rá a negyedik lap.
4. Tetejét megszórjuk porcukorral.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Másnap szépen szeletelhető lesz .
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.03.23 17:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagy tálba, tepsi hátán, pudingport felfőzzük, margarint kikeverjük, citrom levét, margarinos krémmel, első lapot, szilvalekvárral, vaníliáscukrot, összekeverjük, összekeverjük, tojássárgákat, szilvalekvár, citromszelet, kilisztezünk, tojássárgája, szeletelhető, porcukorral, porcukorral, beletesszük, kikeverjük, megszórjuk, margarinos, kivajazunk, pudingport, megkenjük, megkenjük, tésztához, megkenjük, margarint, margarint, felfőzzük, pudingpor, liszt, margarin, cukor, tojássárgája, sütőpor, vaníliás cukor, tejföl, krémhez, vaníliás pudingpor, cukor, tej, margarin, porcukor, citrom leve, szilvalekvár, sárgabaracklekvár,
|
|
|
|
|