Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A darált hájat összegyúrom 10dkg liszttel és félre teszem.Egy tálba teszem a tojást,a tejfölt,az ectet és a sót,ezt össze gyúrom annyi liszttel (kb 50dkg)hogy rétestészta keménységű tésztát kapjak.Kinyújtom deszkán és a háj egy harmadát rákenem,majd össze hajtogatom úgy, hogy egyik oldaról a közepéig hajtom,erre hajtom a másik oldalát.Az alját is a közepéig hajtom és erre a tetejét,letakarom egy tállal és fél órát pihentetem,majd kinyújtom és megint meg kenem hájjal és hajtogatom.Ezután pihentetem és még egyszer kenem hajtogatom,pihentetem.Két lapot nyújtok a tepsi hátulján kisütöm.Nagyobbra kell nyújtani mint a tepsi,mert sülés közben össze ugrik egy kicsit,és villával meg kell szurkálni.Az egyiket magas falú tepsibe teszem a másikat fel kockázom.
A pudingot,a tojássárgákat,a cukrot,lisztet kevés tejben simára keverem és a maradék tejjel felfőzöm.Bele olvasztom a zselatint,majd a tojás keményre vert habját és a margarint belekeverem kockázva.Lehűtöm de csak annyira hogy még a tésztára tudjam tenni,a tetejére pakolom a felkockázott hájas tésztát és pár órára hűtőbe teszem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aki szereti tejszinhabot is tehet a krémre mielőtt a lapok rá kerülnek.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.09 18:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
darált hájat, tálba teszem, harmadát rákenem, közepéig hajtom, másik oldalát, tepsi hátulján, egyiket magas, maradék tejjel, tojás keményre, margarint belekeverem, tésztára tudjam, tetejére pakolom, felkockázott hájas, krémre mielőtt, tojássárgákat, tejszinhabot, felkockázott, belekeverem, összegyúrom, rétestészta, hajtogatom, keménységű, hajtogatom, pihentetem, pihentetem, hajtogatom, pihentetem, Nagyobbra, margarint, zselatint, szurkálni, kinyújtom, olvasztom, tésztából, letakarom, Kinyújtom, pudingot, közepéig, liszttel, villával, 35dkg darált, tejföl, tojás, csipet, 50dkg liszt, kanál ecet, Krémhez, 15l, vaníliás puding, kanál liszt, 4tojás, 8-9kanál cukor, 25dkg margarin, zselatin,
|
|
|
|
|