Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél liter hideg vízzel felengedjük, sózzuk, simára keverjük és kb. 10-15 percig forraljuk. Az apróra kockázott zsemlét a megmaradt 1 dkg zsírban aranysárgára pirítjuk. A forró levest finom szitán átszűrjük, majd habverővel simára keverjük, forrón tálaljuk a pirított zsemlekockát külön tálban kínálva.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Természetesen a zsír helyett, vajat is alkalmazhatunk.
|
|
|
|
1 komment
|
2 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 17:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
angyalka___ |
2013.03.16. 17:08 (#1) |
|
 |
Egyik kedvenc levesem a köménymagos leves,hidegen- melegen , de én olajjal szoktam a rántást készíteni, mert úgy hidegen is fogyasztható, nem marad a fagyos zsír ( vaj ) a leves tetején , és szoktam egy kisebb vöröshagymát is belefőzni. Nagyon finom a pirított zsemle kockákkal is, de én grízgaluskákat szoktam bele főzni. Amit külön főzök meg, és utána teszem a leszűrt levesbe. Remélem nem veszed rossz néven, a hozzászólásomat |
| |
|
|
|
apróra kockázott, forró levest, pirított zsemlekockát, zsír helyett, alkalmazhatunk, Természetesen, aranysárgára, zsemlekockát, Köménymagos, felengedjük, köménymagot, hozzáadjuk, habverővel, kockázott, forraljuk, megmaradt, átszűrjük, köménymag, készítünk, pirítjuk, pirított, tálaljuk, keverjük, pirítjuk, keverjük, lisztből, pirított, kínálva, helyett, zsemlét, zsemle, köménymag, liszt, zsír,
|
|
|
|
|