Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőtököt hosszában félbevágjuk,vékonyan meghámozzuk,evőkanállal kikaparjuk a magjait és kisebb darabokra vágjuk.Az almát meghámozzuk,kimagozzuk,szi ntén kisebb darabokra vágjuk és a tökkel együtt a fazékba szórjuk.Hozzáadjuk az olvasztott vajat,kicsit összepirítjuk,felöntjük annyi vízzel,hogy bő ujjnyival ellepje és ha felforrt,sóval,mézzel, reszelt citrom héjjal ízesítjük.Lassú tűzön puhára főzzük végül krémesre turmixoljuk.
Közben a levesbetéthez a diót szétvagdaljuk és serpenyőben szárazon megpirítjuk.Tálaláskor a forró sütőtök krémlevest tányérokba szedjük,megszórjuk a pirított dióval.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ízlés szerint,esetleg mentalevéllel díszíthetjük.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.28 10:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőtököt hosszában, almát meghámozzuk, tökkel együtt, fazékba szórjuk, olvasztott vajat, diót szétvagdaljuk, forró sütőtök, pirított dióval, összepirítjuk, levesbetéthez, szétvagdaljuk, mentalevéllel, díszíthetjük, meghámozzuk, meghámozzuk, félbevágjuk, evőkanállal, turmixoljuk, megpirítjuk, serpenyőben, tányérokba, Tálaláskor, krémlevest, kikaparjuk, kimagozzuk, megszórjuk, olvasztott, tisztított, Hozzáadjuk, felöntjük, darabokra, ízesítjük, savanykás, krémleves, kisebb sütőtök, savanykás alma, kevés, evőkanál akácméz, citrom reszelt héja, tisztított,
|
|
|
|
|
Bigos
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|