Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1:A sütőt 200 fokra előmelegítjük.A paradicsomot szűrőn lecsepegtetjük, papirtóölővel leitatjuk,és durvára vágjuk.
2:A mozzarellát lecsepegtetjük,majd kis kockákra vágjuk.A bazsalikomot megmossuk,szintén leitatjuk,vékony csíkokra szeljük.
3:A lisztet,a sütőport,a sót és a borsót egy nagy tálban összekeverjük.A közepébe mélyedést nyomunk,ide öntjük az olajat meg a tejet,és meg sózzuk.Sima,rugalmas tésztává gyúrjuk.
4:A tojásokat egyenként beledolgozzuk,majd a paradicsomot,a mozzarellát és a bazsalikomot is hozzáadjuk.
5:Egy 25 cm hosszú püspökkenyér-formát kivajazunk,liszttel megszórjuk.A tésztát beletesszük,majd a tepsi alját az asztalhoz ütögetjük,hogy a tésztából a levegő kimenjen.
6:A kenyeret a sütőbe kb. 40 percig sütjük,majd elvégezzük a tűpróbát:a közepébe tűt szúrva megvizsgáljuk.Ha nem ragad rá a tészta,a kenyér megsült.
7:A kenyeret langyosra hűtjük,majd rácsra borítjuk.Amint kihűlt,bazsalikomlevelekke l díszítjük,tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A szárított paradicsom negyedrésze helyett vehetünk 50 g magozott
fekete vagy zöld olajbogyót.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
carlostina
2012.12.29 12:07
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
formához bazsalikomlevelek, paradicsomot szűrőn, mozzarellát lecsepegtetjük, bazsalikomot megmossuk, nagy tálban, közepébe mélyedést, tojásokat egyenként, tésztát beletesszük, tepsi alját, asztalhoz ütögetjük, levegő kimenjen, kenyér megsült, kenyeret langyosra, szárított paradicsom, mozzarellagolyó, bazsalikomlevél, lecsepegtetjük, lecsepegtetjük, előmelegítjük, papirtóölővel, megvizsgáljuk, összekeverjük, beledolgozzuk, püspökkenyér, bazsalikomot, paradicsomot, Paradicsomos, paradicsomot, bazsalikomot, olívaolajban, díszítéshez, mozzarellát, mozzarellás, mozzarellát, negyedrésze, beletesszük, hozzáadjuk, olajbogyót, finomliszt, megszórjuk, nagy mozzarellagolyó, csokor bazsalikomlevél, finomliszt, sütőpor, bors, olívaolaj, tojás,
|
|
|
|
|