Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztben elmorzsoljuk a zsírt és a főtt burgonyát.
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben és a többi hozzávalóval puha, könnyen gyúrható tésztát készítünk.
Kisujjnyi vastagra nyújtjuk és 10 cm-es csíkokat vágunk.
Deszkán hagyjuk kb. 20 percig kelni.
Bő, forró olajban sütjük.
Tetejét még forrón meghintjük vaníliáscukorral, és porcukorral.
Egy kis fahéjat is szórhatunk rá.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Lekvárral is fogyaszthatjuk.
Legegyszerűbb fánkfajta. Nem kell dagasztani, szalagok mégis lehetnek rajta. Közepe üreges lesz.
|
|
|
|
0 komment
|
22 ember kedveli
|
horgasnora
2012.01.14 14:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztben elmorzsoljuk, főtt burgonyát, élesztőt felfuttatjuk, cukros tejben, többi hozzávalóval, vaníliáscukorral, fogyaszthatjuk, Legegyszerűbb, Burgonyafánk, hozzávalóval, elmorzsoljuk, felfuttatjuk, porcukorral, dagasztani, szórhatunk, meghintjük, burgonyát, fánkfajta, készítünk, csipetnyi, Lekvárral, Kisujjnyi, élesztőt, csíkokat, nyújtjuk, vastagra, burgonya, gyúrható, lisztben, lehetnek, szalagok, liszt, vagy zsír, főtt áttört burgonya, tojás sárgája, 3dkg élesztő, cukros, csipetnyi,
|
|
|
|
|