Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához a liszthez kavarjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.
A töltelékhez 15 dkg cérnametéltet sós vízben kifőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük. A töltelék többi hozzávalóit - a tojásfehérje kivételével - jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjéket. Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük.
Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép világosra sütjük.
A meggymártáshoz 2 dl vízben és 2 dl meggylében pár szem szegfűszeggel és ízlés szerint cukorral felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet. Puhára főzzük, pürésítjük, 1 evőkanál liszttel behabarjuk. Kellő sűrűségűre összeforraljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A vargabélest porcukorral meghintve és meggymártással tálaltam.
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.29 16:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
liszthez kavarjuk, többi hozzávalóval, egyiket kinyújtjuk, közepes méretű, töltelék többi, tojásfehérje kivételével, habbá vert, kifőtt metélttel, tepsiben lévő, másik kinyújtott, tetejét villával, vargabélest porcukorral, tojásfehérjéket, lecsöpögtetjük, összeforraljuk, meggymártáshoz, meggymártással, megszurkáljuk, cérnametéltet, Összekeverjük, szegfűszeggel, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, tojássárgája, szegfűszeges, hozzávalóval, tojássárgája, tojásfehérje, vargabélest, porcukorral, tésztalapot, cérnametélt, kivételével, hozzávalóit, tésztalapra, töltelékhez, töltelékhez, sűrűségűre, tésztához, liszt, Rama, csomag sütőpor, tojássárgája, kevés tejföl, evőkanál cukor, csipet, töltelékhez, túró, cérnametélt, porcukor, csomag vaníliás cukor, citrom reszelt héja, tojássárgája, mazsola, evőkanál liszt,
|
|
|
|
|