Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szalonnát vékony szeletekre kell vágni a hagymát felkarikázni. A krumplit meghámozni és szintén kb. 3-4 mm-es karikára vágni.
Szépen sorjában lerakjuk az edénybe: az edény alján szalonna, legyen, majd krumpli hagyma szalonna. Szalonnával fejezzük be az edény és az étvágy nagyságától függenek a mennyiségek.
A sót sem szabad kifelejteni, de ennek mennyisége a szalonna sósságától is függ. Szorosan zárható edényben sütőbe tesszük és akkor van készen, amikor már érezzük az illatát.
Ha készen van a fedőt levéve sajttal is megszórhatjuk és fejenként egy tojást ráütve visszatoljuk a sütőbe pár percre, de enélkül is finom laktató.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Fontos az edény alapos zárása így az alkotórészek a saját gőzükben puhulnak meg.
Ennél olcsóbb ételt igazán nehéz találni
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
nagyi01
2012.03.25 11:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szalonnát vékony, hagymát felkarikázni, krumplit meghámozni, edény alján, étvágy nagyságától, szalonna sósságától, fedőt levéve, tojást ráütve, edény alapos, saját gőzükben, megszórhatjuk, visszatoljuk, felkarikázni, alkotórészek, mennyiségek, nagyságától, kifelejteni, Szalonnával, meghámozni, szeletekre, mennyisége, sósságától, étvágytól, szalonnát, fejenként, lerakjuk, szalonna, sorjában, karikára, krumplit, fejezzük, szalonna, gőzükben, szalonna, szalonna, Szorosan, krumpli étvágytól függően, szalonna, hagyma,
|
|
|
|
|