Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
barackos clafoutis-gluténmentes recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 3-4 őszibarack (sárga húsú)
» kb. 1 dl gluténmentes vaníliás puding (Haas
» 3 db tojás
» 10 dkg vaj
» 10 dkg cukor
» 1 cs vaníliás cukor
» 2 dl tej
» 100 g gluténmentes liszt
» 1 kk sütőpor
» csipetnyi
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1.A barackokat megmossuk és ízlés szerinti vastagságúra felszeleteljük, daraboljuk (a 8-adokra vágott barackszeletek kellően gusztusosak és intenzív falatélményt nyújtanak :-)).
2.Egy kerek kerámia sütőformát kivajazunk és kiszórjuk kristálycukorral (barna cukorral).
3.A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a vajjal és cukrokkal jól elkeverjük és hozzáöntjük a tejet, amit szintén jól elkeverünk benne.
4.A fehérjéket habbá verjük ( nem szükséges kőkemény habot kapnunk, hiszen egy palacsintatészta-szerű alapot készítünk, ez sok időt is spórol nekünk és nem ront semmit az élvezeti értéken).
5.A lisztben eloszlatjuk a sütőport és a sót.
6.A tejes alaphoz adjuk a felvert tojásfehérjét és a lisztet, amíg egynemű palacsintatészta masszát kapunk.
7.A sütőformában szépen elrendezgetett gyümölcsökre öntjük és előmelegített sütőbe rakjuk.
8.Kb. 5 perc sütést követően kivesszük és a vanília pudingot kiskanállal rákanalazva elosztlatjuk a tetején, esetleg egy fél barackot felkockázva is még rádobhatunk manduladarabokkal kísérve.
9.Addig sütjük, míg ízlésesen aranybarna nem lesz a teteje.
10.Hagyjuk kihűlni! (Ez nem könnyű, de a felszeletelés alapfeltétele.)
Megjegyzés / tipp:


11.Ezt követően porcukrot szórhatunk a tetejére és tálalhatjuk is.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
0 komment 1 ember kedveli dorcih
2012.03.31 17:30
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
barackokat megmossuk, 8-adokra vágott, kerek kerámia, tojásokat kettéválasztjuk, fehérjéket habbá, élvezeti értéken, lisztben eloszlatjuk, tejes alaphoz, felvert tojásfehérjét, sütőformában szépen, vanília pudingot, felszeletelés alapfeltétele, palacsintatészta, palacsintatészta, kristálycukorral, kettéválasztjuk, felszeleteljük, elrendezgetett, barackszeletek, felszeletelés, alapfeltétele, előmelegített, tojásfehérjét, vastagságúra, gyümölcsökre, sütőformában, elosztlatjuk, gluténmentes, falatélményt, gluténmentes, gluténmentes, eloszlatjuk, felkockázva, kiskanállal, rákanalazva, gusztusosak, rádobhatunk, hozzáöntjük, őszibarack sárga húsú, tojás, cukor, vaníliás cukor, gluténmentes liszt, sütőpor, csipetnyi,
Mazsolás császármorzsa búzadarából
0 komment 12 ember kedveli
Karácsonyi mákosguba
0 komment 14 ember kedveli
Banán chutney
0 komment 2 ember kedveli
Boleró szelet
0 komment 2 ember kedveli
Húsvéti mini nyúl-kalács
1 komment 10 ember kedveli
Gesztenyés zellerkrémleves...
0 komment 1 ember kedveli
Darált dióba forgatott libamáj pirított petrezselyemmel
0 komment 3 ember kedveli
Tejfölös libacomb, petrezselymes burgonya ágyon
0 komment 3 ember kedveli
Brokkoli krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Körtés, duplacsokis, karamellás brownie
0 komment 2 ember kedveli
Kebabcsicsa .
0 komment 11 ember kedveli
Habcsóktorta
0 komment 2 ember kedveli
Diós-mézes kocka
0 komment 6 ember kedveli
Tejszínes citromtorta
1 komment 11 ember kedveli
Ízes krumplifőzelék
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos krumplileves virslivel
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.