Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tarpai őznyársak. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 vastagabb pácolt őzhús szelet
» 12 db aszalt szilva
» 1 dl tejszín
» 2 dl édes bor
» 1 evőkanál étkezési keményítő
» só
» bors
» paprika
» bazsalikom
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A sütés előtti napon a húst bepácoljuk, a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.

A pác: A páclét vízből ecettel, hagymaszeletekkel, babérlevéllel, kakukkfűvel, mogyoróhagymával, felkarikázott sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, zúzott fenyő maggal, szemes borssal, szegfűszeggel, sóval és citromhéjjal készítjük. A hozzávalókat összefőzzük és forrón öntjük a húsra.

A hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét bazsalikommal bedörzsöljük, a zsebekbe 3-3 aszalt szilvát teszünk, a nyílásokat összetűzzük.

A bort a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a borsot, a paprikát a tejszínt. Az őzszeleteket nyársra húzzuk, olajjal beecseteljük, alufóliába tekerjük és fél órán át parázs felett sütjük, majd fólia nélkül kenegetve megpirítjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli haaapci
2012.10.08 16:48
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütés előtti, húst bepácoljuk, kimagozott aszalt, páclét vízből, hozzávalókat összefőzzük, hússzeletekbe zsebet, nyílásokat összetűzzük, keményítővel elkeverjük, őzszeleteket nyársra, mogyoróhagymával, bazsalikommal, szegfűszeggel, hússzeletekbe, felkarikázott, babérlevéllel, beecseteljük, hozzávalókat, bedörzsöljük, fehérrépával, keményítővel, őzszeleteket, sárgarépával, citromhéjjal, kakukkfűvel, összefőzzük, megpirítjuk, összetűzzük, alufóliába, vörösborba, bepácoljuk, hozzáadjuk, elkeverjük, nyílásokat, kimagozott, bazsalikom, aszalt szilva, tejszín, édes, evőkanál étkezési keményítő, bors, paprika, bazsalikom, olaj,
Őzcomb Vadas ragu módra
0 komment 6 ember kedveli
Fűszeres túrókrém rozskenyérrel
0 komment 2 ember kedveli
Tormával töltött csülök
0 komment 3 ember kedveli
Kiwis almalekvár
0 komment 1 ember kedveli
zöldságes rizs
0 komment 2 ember kedveli
Hacsapuri
2 komment 28 ember kedveli
Gyors kelt tészta
0 komment 22 ember kedveli
Tonhalas tojáskrém
0 komment 2 ember kedveli
Virslis-sonkás-sajtos kiflik...
0 komment 13 ember kedveli
Joghurtos eperfagyi
0 komment 1 ember kedveli
Sex On The Beach
0 komment 3 ember kedveli
Szilvás lepény
0 komment 1 ember kedveli
Kelt " kiflicske"
2 komment 36 ember kedveli
Egyszerű sajtos pogácsa
2 komment 100 ember kedveli
Kocsonya hagyományos módon
3 komment 10 ember kedveli
Narancsos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.