Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütés előtti napon a húst bepácoljuk, a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.
A pác: A páclét vízből ecettel, hagymaszeletekkel, babérlevéllel, kakukkfűvel, mogyoróhagymával, felkarikázott sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, zúzott fenyő maggal, szemes borssal, szegfűszeggel, sóval és citromhéjjal készítjük. A hozzávalókat összefőzzük és forrón öntjük a húsra.
A hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét bazsalikommal bedörzsöljük, a zsebekbe 3-3 aszalt szilvát teszünk, a nyílásokat összetűzzük.
A bort a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a borsot, a paprikát a tejszínt. Az őzszeleteket nyársra húzzuk, olajjal beecseteljük, alufóliába tekerjük és fél órán át parázs felett sütjük, majd fólia nélkül kenegetve megpirítjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.08 16:48
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütés előtti, húst bepácoljuk, kimagozott aszalt, páclét vízből, hozzávalókat összefőzzük, hússzeletekbe zsebet, nyílásokat összetűzzük, keményítővel elkeverjük, őzszeleteket nyársra, mogyoróhagymával, bazsalikommal, szegfűszeggel, hússzeletekbe, felkarikázott, babérlevéllel, beecseteljük, hozzávalókat, bedörzsöljük, fehérrépával, keményítővel, őzszeleteket, sárgarépával, citromhéjjal, kakukkfűvel, összefőzzük, megpirítjuk, összetűzzük, alufóliába, vörösborba, bepácoljuk, hozzáadjuk, elkeverjük, nyílásokat, kimagozott, bazsalikom, aszalt szilva, tejszín, édes, evőkanál étkezési keményítő, bors, paprika, bazsalikom, olaj,
|
|
|
|
|
Tócsi
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
|
|
|
|
|