Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vöröshagymát megpucolom, és apróra vágom. Kevés margarinon megpirítom, majd hozzáadom a darált húst, kicsit pirítom, sóval, borssal, és a 2 gerezd áttört fokhagymával ízesítem.
Kevés víz hozzáadásával megpárolom. Körülbelül 30 perc alatt elkészül.
Eközben egy másik lábasban elkészítem a rizst. A tisztára mosott rizst egy kis margarinon megpirítom, majd dupla mennyiségű vízzel (6dl) felöntöm. Pici sóval ízesítem. Felforr, majd kis lángon, gyakori keverés mellett puhára főzöm. Mire a levét elfövi, addigra a rizs megpuhul.Ha kész fedővel letakarom.
A savanyú káposztát hideg vízben kimosom.
Miután a rizs és a darált hús is elkészült, összekeverem óvatosan, hogy a rizs ne törjön össze.
Egy tűzálló tepsit kimargarinozok. Alját meghintem kimosott majd kicsavart káposztával. Elterítem rajta a darált húsos rizst. Majd végül befedem még a megmaradt káposztával. Tetejét egyenletesen megkenem tejföllel.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 60 perc alatt szép pirosra sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Friss fehérkenyérrel kínálom.
|
|
|
|
1 komment
|
9 ember kedveli
|
francesca
2014.01.30 14:46
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
tojanos |
2014.01.31. 02:31 (#1) |
|
 |
Mindenkinek ajánlom. Én elkészítettem már többször, majdnem e recept szerint, olaj helyett házi zsírral.. |
| |
|
|
|
vöröshagymát megpucolom, darált húst, másik lábasban, tisztára mosott, levét elfövi, rizs megpuhul, savanyú káposztát, tűzálló tepsit, darált húsos, megmaradt káposztával, fokhagymagerezd, kimargarinozok, fehérkenyérrel, hozzáadásával, Előmelegített, egyenletesen, vöröshagymát, fokhagymával, összekeverem, káposztával, vöröshagyma, káposztával, margarinon, margarinon, mennyiségű, megpucolom, megpirítom, megpárolom, elkészítem, Körülbelül, körülbelül, megpirítom, káposztát, hozzáadom, letakarom, elkészült, savanyú káposzta, darált sertéshús, rizs, vöröshagyma, fokhagymagerezd, tejföl, Rama margarin, bors,
|
|
|
|
|