Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A fácánt feldaraboljuk, megmossuk, és (a szárnyas nagyságától függően) kb. 3 liter vízben feltesszük főni.
A víz tetején képződött habot leszedegetjük, belepakoljuk a levesbe zöldségeket, a leveskockákat, és sóval, borssal ízesítjük.
Miután felforrt a leves, takaréklángon főzzük tovább, amíg a hús meg nem puhul (ez kb. 2-2,5 óra)
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálalhatjuk cérnametéttel, a benne főtt zöldségekkel és az apró kockára vágott főtt hússal, adhatunk hozzá karikára vágott csípős paprikát.
|
|
|
|
1 komment
|
8 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.24 16:40
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
venci76 |
2012.05.25. 20:56 (#1) |
|
 |
Mi is szoktunk ilyen leves főzni, ha olyan alkalom adódik, igaz mi húsleveskockát nem teszünk bele, anélkül is nagyon finom aromájú a leves szerintem, igaz a húsleveskocka nem ront a minőségen, tény és való. Vigyázni kell, hogy sörét ne maradjon a húsban, nehogy a leves evése közben- ha húst is teszünk a tányérba-ráharapjunk, elég kellemetlen lehet. Finom levese van a fácánnak, én is ajánlom mindenkinek, örülök, hogy betetted ide a receptek közé archangels-jophiel. |
| |
|
|
|
fácánt feldaraboljuk, szárnyas nagyságától, levesbe zöldségeket, benne főtt, apró kockára, húsleveskocka, leveskockákat, feldaraboljuk, leszedegetjük, cérnametéttel, takaréklángon, belepakoljuk, zöldségekkel, zöldségeket, nagyságától, Tálalhatjuk, feltesszük, egyszerűen, konyhakész, megmossuk, ízesítjük, képződött, sárgarépa, fehérrépa, szárnyas, paprikát, karikára, karalábé, adhatunk, káposzta, felforrt, konyhakész fácán, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, krumpli, darabka fejes káposzta, csokor zeller, húsleveskocka, bors,
|
|
|
|
|
Tócsi
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
|
|
|
|
|