Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojások fehérjét válasszuk szét a sárgájától, majd azt a tálat, amelyikben a fehérjék vannak tegyük be a hűtőbe. A csokoládét tördeljük darabokra, majd vízgőz felett olvasszuk meg. Ezután adagoljuk hozzá a krémsajtot, addig kevergessük, míg csomómentes lesz.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá. A csokoládés masszába keverjük bele a tojássárgákat, és a habbá vert fehérjéket. A masszát tegyük egy sütőpapírral bélelt formába, majd állítsuk egy meleg vízzel töltött tepsibe.
Toljuk be az előmelegített sütőbe, és süssük három szakaszban. Az első 15 percben 170 fokon, a következő 15 percben 160 fokon, majd az utolsó negyedórában állítsuk le a sütőt, de hagyjuk benne a süteményt.
Tálalás előtt a kihűlt desszertet megszórhatjuk porcukorral, de adhatunk mellé áfonyadzsemet is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha vendégek érkeznek, mindig jó, ha kéznél van egy gyorsan elkészíthető és finom desszert. Ezzel a frissen illatozó süteménnyel bárkit le tudunk venni a lábáról.
|
|
|
|
1 komment
|
2 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.08.22 11:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
planett |
2015.11.28. 21:07 (#1) |
|
 |
Nevetséges !! Csoki és krémsajt - Röhely |
| |
|
|
|
tojások fehérjét, fehérjék vannak, csokoládét tördeljük, csokoládés masszába, habbá vert, masszát tegyük, sütőpapírral bélelt, meleg vízzel, előmelegített sütőbe, utolsó negyedórában, kihűlt desszertet, gyorsan elkészíthető, frissen illatozó, tojássárgákat, megszórhatjuk, előmelegített, áfonyadzsemet, negyedórában, sütőpapírral, elkészíthető, porcukorral, csomómentes, kevergessük, süteménnyel, fehérjéket, krémsajtos, csokoládés, szakaszban, csokoládét, amelyikben, krémsajtot, desszertet, sárgájától, darabokra, tördeljük, válasszuk, következő, adagoljuk, süteményt, tojás, gramm fehér csokoládé, gramm krémsajt,
|
|
|
|
|