Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mézes krémes recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 60 dkg liszt,
» 10 dkg ráma,
» 15 dkg porcukor,
» 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna,
» 2 egész tojás,
» 4 evőkanál langyos méz,
» 4 evőkanál tejföl,
» csipet só,
» Krém:
» 3 vanília puding,
» 1 l tej,
» 1 ráma,
» 20 dkg porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet a szódabikarbónával összeszitáljuk, hozzákeverjük a porcukrot. Ehhez aztán mindent egyszerre tesszük, a tojásokat csipetnyi sóval felverjük, hogy egynemű legyen, a mézet (vegyes virágméz) a tejfölt, a rámát is megolvasztva, langyosan adjuk hozzá és jól kikeverjük.
Négy felé osztjuk, kicsit pihentetjük, majd amilyen vékonyra csak lehet illetve tudjuk, kinyújtjuk, tepsi hátán picit túl sütjük, ettől lesz barna.

A krém puding és ráma, ami cukorral habosra van kavarva, valamint tehetünk bele 3-4 evőkanál rumot, egy vanília aromát.
A második krémre vékonyan barack lekvárt kenünk, azért így mert a lekváron nehezebb a krémet kenni.

Ez egy nagyon nagy adag,, ha kisebb a tepsi, vastagabb a tészta.
Összeállítás után deszkát teszünk rá, arra valami nehezéket, így jól összenyomja a lapokat, másnap csokival bevonjuk.

Ezt a süteményt fogyasztás előtt 1 - 2 nappal el kell készíteni, mert addigra fog kellően megpuhulni, összeérni a süti.

35×40 cm-es sütőlemezen sütjük
Ehhez kb. 20 dkg csokoládét olvasszunk meg!

Olvasztott csokoládé készítése: A csokoládét vízgőz felett szabad csak olvasztani úgy, hogy a víznek nem szabad forrnia, a csokoládénak nem szabad átforrósodni, mert attól csomósodik, és darabos lesz. Végig csak takarék lángon szabad a csokoládét olvasztani.

1 tábla csokoládéhoz olvasztás közben kb. 2 evőkanál étolajat kell tenni. Ha melegítés közben a csokoládé mégis túlmelegedne akkor le kell venni a gőzről és hagyni kell egy kicsit hűlni, majd visszatenni, amíg a kellő sűrűséget el nem éri. Ha az olvasztott csokoládét túl sűrűnek érezzük, akkor hígítani kell még egy kis étolajjal.

Megjegyzés / tipp:

A csokoládéval bevont süteményt hagyjuk jól kihűlni és csak azután szeleteljük, forró vízbe mártott késsel, fűrészelő mozdulatokkal.
0 komment 11 ember kedveli bdira
2013.07.25 13:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásokat csipetnyi, krém puding, vanília aromát, második krémre, lekváron nehezebb, krémet kenni, nagyon nagy, süteményt fogyasztás, csokoládét olvasztani, csokoládé mégis, kicsit hűlni, kellő sűrűséget, olvasztott csokoládét, csokoládéval bevont, összeszitáljuk, szódabikarbóna, hozzákeverjük, mozdulatokkal, csokoládéhoz, Összeállítás, csokoládéval, megolvasztva, csokoládénak, átforrósodni, túlmelegedne, sütőlemezen, visszatenni, pihentetjük, szeleteljük, összenyomja, kikeverjük, olvasszunk, kinyújtjuk, Olvasztott, fogyasztás, megpuhulni, csokoládét, olvasztani, csokoládét, olvasztani, liszt, ráma, porcukor, egész tojás, evőkanál langyos méz, evőkanál tejföl, csipet, Krém, vanília puding, tej, ráma, porcukor,
Burgonya főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Puncsszelet
3 komment 140 ember kedveli
Kelbimbós tészta-wokban-
0 komment 3 ember kedveli
Töltött káposzta darált hússal
2 komment 12 ember kedveli
Csirkés húskuglóf pikáns burgonyakrokettel
0 komment 19 ember kedveli
Kekszes kókusztekercs
0 komment 8 ember kedveli
Cheesecake brownie.
0 komment 6 ember kedveli
Finom krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos fánkocskák...
0 komment 5 ember kedveli
Tejfölös -epres sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Sertésszelet Medve bundában
0 komment 30 ember kedveli
Fahéjas tejberizs eperrel
0 komment 1 ember kedveli
Ferrero Rocher
1 komment 21 ember kedveli
Fordított narancs torta
1 komment 7 ember kedveli
Lecsó paradicsomlével
0 komment 1 ember kedveli
Rózsalepény
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.