Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mézes krémes recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 60 dkg liszt,
» 10 dkg ráma,
» 15 dkg porcukor,
» 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna,
» 2 egész tojás,
» 4 evőkanál langyos méz,
» 4 evőkanál tejföl,
» csipet só,
» Krém:
» 3 vanília puding,
» 1 l tej,
» 1 ráma,
» 20 dkg porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet a szódabikarbónával összeszitáljuk, hozzákeverjük a porcukrot. Ehhez aztán mindent egyszerre tesszük, a tojásokat csipetnyi sóval felverjük, hogy egynemű legyen, a mézet (vegyes virágméz) a tejfölt, a rámát is megolvasztva, langyosan adjuk hozzá és jól kikeverjük.
Négy felé osztjuk, kicsit pihentetjük, majd amilyen vékonyra csak lehet illetve tudjuk, kinyújtjuk, tepsi hátán picit túl sütjük, ettől lesz barna.

A krém puding és ráma, ami cukorral habosra van kavarva, valamint tehetünk bele 3-4 evőkanál rumot, egy vanília aromát.
A második krémre vékonyan barack lekvárt kenünk, azért így mert a lekváron nehezebb a krémet kenni.

Ez egy nagyon nagy adag,, ha kisebb a tepsi, vastagabb a tészta.
Összeállítás után deszkát teszünk rá, arra valami nehezéket, így jól összenyomja a lapokat, másnap csokival bevonjuk.

Ezt a süteményt fogyasztás előtt 1 - 2 nappal el kell készíteni, mert addigra fog kellően megpuhulni, összeérni a süti.

35×40 cm-es sütőlemezen sütjük
Ehhez kb. 20 dkg csokoládét olvasszunk meg!

Olvasztott csokoládé készítése: A csokoládét vízgőz felett szabad csak olvasztani úgy, hogy a víznek nem szabad forrnia, a csokoládénak nem szabad átforrósodni, mert attól csomósodik, és darabos lesz. Végig csak takarék lángon szabad a csokoládét olvasztani.

1 tábla csokoládéhoz olvasztás közben kb. 2 evőkanál étolajat kell tenni. Ha melegítés közben a csokoládé mégis túlmelegedne akkor le kell venni a gőzről és hagyni kell egy kicsit hűlni, majd visszatenni, amíg a kellő sűrűséget el nem éri. Ha az olvasztott csokoládét túl sűrűnek érezzük, akkor hígítani kell még egy kis étolajjal.

Megjegyzés / tipp:

A csokoládéval bevont süteményt hagyjuk jól kihűlni és csak azután szeleteljük, forró vízbe mártott késsel, fűrészelő mozdulatokkal.
0 komment 11 ember kedveli bdira
2013.07.25 13:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásokat csipetnyi, krém puding, vanília aromát, második krémre, lekváron nehezebb, krémet kenni, nagyon nagy, süteményt fogyasztás, csokoládét olvasztani, csokoládé mégis, kicsit hűlni, kellő sűrűséget, olvasztott csokoládét, csokoládéval bevont, összeszitáljuk, szódabikarbóna, hozzákeverjük, mozdulatokkal, csokoládéhoz, Összeállítás, csokoládéval, megolvasztva, csokoládénak, átforrósodni, túlmelegedne, sütőlemezen, visszatenni, pihentetjük, szeleteljük, összenyomja, kikeverjük, olvasszunk, kinyújtjuk, Olvasztott, fogyasztás, megpuhulni, csokoládét, olvasztani, csokoládét, olvasztani, liszt, ráma, porcukor, egész tojás, evőkanál langyos méz, evőkanál tejföl, csipet, Krém, vanília puding, tej, ráma, porcukor,
Cukkinis lepény (pizza)
0 komment 1 ember kedveli
Linzer karika zsírral
0 komment 5 ember kedveli
burgonya fasírt
0 komment 11 ember kedveli
sertésborda dubbary módra !
0 komment 11 ember kedveli
Calippo jégkrém házilag
0 komment 3 ember kedveli
Narancsos túrószelet
0 komment 6 ember kedveli
Fűszeres krémmel töltött haltekercsek.
0 komment 2 ember kedveli
Lekváros-kakaós süti
0 komment 5 ember kedveli
Gnocchi
1 komment 20 ember kedveli
Sváb tekercs
0 komment 3 ember kedveli
fűszeres gombaleves
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés tallérok
0 komment 2 ember kedveli
"Szentjános " pite !
0 komment 24 ember kedveli
Hortobágyi húsos palacsinta
2 komment 12 ember kedveli
MEGGYES SÜTEMÉNY
0 komment 13 ember kedveli
GOFRI
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.