Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megmosott szilvát egy lábasba tesszük, és bő egy liter vízben feltesszük főni. Ha befőttből készítjük, akkor az üveg tartalmát a lábasba öntjük a levével együtt, és még egy üvegnyi vizet adunk hozzá. (Ha más gyümölccsel is dúsítjuk, pl. körtével, azt is meghámozzuk, feldaraboljuk és hozzáadjuk.)
Hozzáadjuk a sót, fahéjat, ízlés szerint cukrot.
Puhára főzzük a gyümölcsöt.
Tálaláskor díszíthetjük egész fahéjjal.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség: 400 Ft
költség egy főre: 100 Ft
elkészítettem: 3 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.06 20:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megmosott szilvát, lábasba tesszük, liter vízben, üveg tartalmát, lábasba öntjük, levével együtt, üvegnyi vizet, feldaraboljuk, elkészítettem, díszíthetjük, szilvabefőtt, édesítőszer, gyümölccsel, Cibereleves, meghámozzuk, Hozzáadjuk, hozzáadjuk, tálaláshoz, feltesszük, Tálaláskor, gyümölcsöt, alkalommal, készítjük, befőttből, megmosott, tartalmát, fahéjjal, dúsítjuk, körtével, tesszük, levével, lábasba, lábasba, őrölt fahéj, csipet, tálaláshoz egész fahéj,
|
|
|
|
|