Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
májjal töltött csirkecomb recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 db nagyobb csirkecomb
» 2 nagyobb csirkemáj (szív nélkül)
» 2 közepes fej vöröshagyma
» 4 nagyobb gerezd fokhagyma
» 8 vékony szelet bacon
» 2 ek olaj
» 1 dl száraz fehérbor
» szárnyas fűszer
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A csirkecombot és a májat megmossuk. A májról eltávolítjuk a hártyákat -inakat, majd kettévágjuk.
2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és karcsú szeletekre vágjuk.
3. A csirkecombokat bőrös felükre fektetjük, felső részüket kicsontozzuk: kitapogatjuk a csirkecomb "forgóját", azaz az alsó és felsőcomb közötti ízületet, majd a felső combcsont végétől kiindulva éles, hegyes késsel, hosszanti irányban felvágjuk a húst. Ügyelve a bőr épségére, átvágjuk a porcot-ízületet, "letakarítjuk-kapirgá ljuk" a húst a csontról, és a csontot kiemeljük.
4. A húst gazdagon meghintjük a fűszer sóval. A csontok helyére ültetjük a máj darabokat, a hússzéleket felhajtjuk, fogvájóval összetűzzük, majd begöngyöljük a combokat 2-2 szelet szalonnába. Végeiket ugyancsak fogvájóval rögzítjük.
5. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A csirkecombokat tepsibe fektetjük, köré szórjuk a hagymákat. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, aláöntjük a bort, alufóliával letakarjuk, és a sütőben 35 percig pároljuk.
6. Ezután levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük (további 20-25 perc alatt).
Megjegyzés / tipp:

Köretnek petrezselymes burgonyát ajánlok hozzá.
0 komment 11 ember kedveli gigi55
2012.01.19 15:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
májat megmossuk, májról eltávolítjuk, hártyákat -inakat, fokhagymát megtisztítjuk, csirkecombokat bőrös, felső combcsont, csontot kiemeljük, húst gazdagon, fűszer sóval, csontok helyére, hússzéleket felhajtjuk, csirkecombokat tepsibe, kevés olajjal, húst ropogósra, csirkecombokat, csirkecombokat, előmelegítjük, megtisztítjuk, petrezselymes, kicsontozzuk, kitapogatjuk, eltávolítjuk, csirkecombot, letakarítjuk, begöngyöljük, Meglocsoljuk, összetűzzük, hússzéleket, alufóliával, kapirgáljuk, kettévágjuk, vöröshagyma, fokhagymát, szeletekre, fogvájóval, szalonnába, meghintjük, csirkecomb, felhajtjuk, letakarjuk, nagyobb csirkecomb, közepes vöröshagyma, nagyobb gerezd fokhagyma, vékony szelet bacon, olaj, száraz fehérbor, szárnyas fűszer,
Tárkonyos tejfölös – mustáros csirke mazsolás rizzsel
0 komment 12 ember kedveli
Kacsasült fahéjas almával
0 komment 2 ember kedveli
Banán chutney
0 komment 2 ember kedveli
Jóság szelet
0 komment 13 ember kedveli
10 perces
0 komment 6 ember kedveli
Almás-sajtos göngyölt pulykamell
0 komment 5 ember kedveli
Burgonyás pite!
0 komment 9 ember kedveli
Csirkemell kínai pácban
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos rúd
0 komment 14 ember kedveli
Töltött káposzta sült oldalassal és puliszkával
0 komment 3 ember kedveli
Citromos-borsos rostélyos...
0 komment 1 ember kedveli
Keksz tekercs
0 komment 2 ember kedveli
Kínai szezámmagos csirke
0 komment 6 ember kedveli
Málnás lepény
0 komment 1 ember kedveli
Barnasörös marhapite
0 komment 4 ember kedveli
Makaróni sajtkrémmel
1 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.