Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A csirkecombot és a májat megmossuk. A májról eltávolítjuk a hártyákat -inakat, majd kettévágjuk.
2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és karcsú szeletekre vágjuk.
3. A csirkecombokat bőrös felükre fektetjük, felső részüket kicsontozzuk: kitapogatjuk a csirkecomb "forgóját", azaz az alsó és felsőcomb közötti ízületet, majd a felső combcsont végétől kiindulva éles, hegyes késsel, hosszanti irányban felvágjuk a húst. Ügyelve a bőr épségére, átvágjuk a porcot-ízületet, "letakarítjuk-kapirgá ljuk" a húst a csontról, és a csontot kiemeljük.
4. A húst gazdagon meghintjük a fűszer sóval. A csontok helyére ültetjük a máj darabokat, a hússzéleket felhajtjuk, fogvájóval összetűzzük, majd begöngyöljük a combokat 2-2 szelet szalonnába. Végeiket ugyancsak fogvájóval rögzítjük.
5. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A csirkecombokat tepsibe fektetjük, köré szórjuk a hagymákat. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, aláöntjük a bort, alufóliával letakarjuk, és a sütőben 35 percig pároljuk.
6. Ezután levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük (további 20-25 perc alatt).
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Köretnek petrezselymes burgonyát ajánlok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.19 15:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
májat megmossuk, májról eltávolítjuk, hártyákat -inakat, fokhagymát megtisztítjuk, csirkecombokat bőrös, felső combcsont, csontot kiemeljük, húst gazdagon, fűszer sóval, csontok helyére, hússzéleket felhajtjuk, csirkecombokat tepsibe, kevés olajjal, húst ropogósra, csirkecombokat, csirkecombokat, előmelegítjük, megtisztítjuk, petrezselymes, kicsontozzuk, kitapogatjuk, eltávolítjuk, csirkecombot, letakarítjuk, begöngyöljük, Meglocsoljuk, összetűzzük, hússzéleket, alufóliával, kapirgáljuk, kettévágjuk, vöröshagyma, fokhagymát, szeletekre, fogvájóval, szalonnába, meghintjük, csirkecomb, felhajtjuk, letakarjuk, nagyobb csirkecomb, közepes vöröshagyma, nagyobb gerezd fokhagyma, vékony szelet bacon, olaj, száraz fehérbor, szárnyas fűszer,
|
|
|
|
|