Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt a 3 dl langyos sós vízbe teszem.
A krumplit megfőzöm, krumplinyomón áttöröm, összekeverem a liszttel, beleteszem az élesztős, sós vizet. Összegyúrom, majd kelesztem.
Kinyújtom, 4 felé vágom, majd ismét kelesztem.
Az így kapott pogácsákat kör alakban a közepénél fogva széthúzom, így a közepe kissé elvékonyodik.
Forró olajban mindkét oldalát megsütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ki-ki izlése szerint sózza, fokhagymázza, tejfölözi, meghinti reszelt sajttal.
|
|
|
|
1 komment
|
36 ember kedveli
|
kormilla
2012.02.10 14:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
vzsuzsa64 |
2012.02.12. 20:01 (#1) |
|
 |
Már többször csináltam ,de tejjel . |
| |
|
|
|
krumplit megfőzöm, közepénél fogva, közepe kissé, krumplinyomón, összekeverem, fokhagymázza, elvékonyodik, Összegyúrom, pogácsákat, beleteszem, kelesztem, Kinyújtom, közepénél, tejfölözi, széthúzom, Fokhagyma, kelesztem, liszttel, megfőzöm, megsütöm, élesztős, Krumplis, krumplit, nagyságú, meghinti, élesztőt, sajttal, oldalát, langyos, közpes nagyságú krumpli, liszt, élesztő, kanál, Fokhagyma, Tejföl, Reszelt sajt,
|
|
|
|
|