Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Felhasználásig engedjük fel hideg vízzel, így nem barnul meg. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd a felhevített zsiradékon kissé futtassuk meg. Dobjuk rá a tarhonyát, és kissé süssük együtt. Adjunk hozzá fél kiskanálnyi pirospaprikát kavarjuk el, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a krumplit is. Ha szükséges töltsünk még rá kevés vizet, majd fedő alatt, lassan párolva főzzük készre. Amikor félig megpuhultak, adjuk hozzá az előzőleg kis kockákra vágott paprikát és a paradicsomot is. Együtt majdnem készre főzzük. A kolbászt kisebb darabokra vágjuk, majd mielőtt az étel elkészülne, hozzáadjuk ezt is. Már csak pár forralásig főzzük. Lefedve 10 percig pihenni hagyjuk, ezután tálaljuk.
Megjegyzés: minél intenzívebb ízű kolbászt használunk, annál finomabb ételt kapunk. Aki bírja a csípőset, chilit vagy csípős paprikát is adhat az ételhez.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Olcsó laktató étel és nagyszerűen elkészíthető nyaralás alkalmával bográcsban is
|
|
|
|
1 komment
|
13 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.11 10:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
viola611 |
2016.01.29. 19:26 (#1) |
|
 |
Mi ezt gyakran készítjük bográcsban, de a tészta hamarabb kész mint a krumpli, ezért a krumplit kicsit előfőzőm, különben a tészta túlfő, mire a krumpli megpuhul. |
| |
|
|
|
burgonyát pucoljuk, hagymát vágjuk, felhevített zsiradékon, kolbászt kisebb, étel elkészülne, Felhasználásig, pirospaprikát, pirospaprika, paradicsomot, elkészíthető, megpuhultak, intenzívebb, kiskanálnyi, felhevített, zöldpaprika, nagyszerűen, használunk, elkészülne, forralásig, alkalmával, paradicsom, hozzáadjuk, Megjegyzés, zsiradékon, bográcsban, darabokra, tarhonyát, darabokra, futtassuk, borsozzuk, szükséges, burgonya, tarhonya, szép hagyma zöldpaprika, paradicsom, kevés zsiradék, bors, pirospaprika,
|
|
|
|
|