Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Megfuttatom az élesztőt a cukros tejben és összegyúrom a margarinnal elmorzsolt liszttel a tojássárgájával meg a csipet sóval. Alaposan bedagasztom (géppel), két cipóra osztom és egy fél óráig pihentetem langyos helyen. Közben a sült tököt a kés fokával darabosra aprítom közé reszelem az almát és elkeverem a cukorral a rummal, vagy a citrom lével. Ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát és a tölteléket ráterítve összegöngyölöm.Tepsibe fektetem és kis ideig még újból kelesztem, majd a tojásfehérjéből habot verek, rá terítem a rudakra és közepes lángnál szép pirosra sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Rétest is lehet tölteni ezzel a sült tökkel.
A kisült tésztát úgy szeletelem, mint a bejglit és kevés porcukrot hintek rá.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
pola62
2011.12.12 18:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
cukros tejben, margarinnal elmorzsolt, csipet sóval, sült tököt, citrom lével, tölteléket ráterítve, tojásfehérjéből habot, sült tökkel, kisült tésztát, tojássárgájával, tojásfehérjéből, összegöngyölöm, töltelékhez, Megfuttatom, bedagasztom, összegyúrom, margarinnal, elmorzsolt, pihentetem, késhegynyi, szeletelem, tölteléket, porcukrot, elkeverem, ráterítve, kelesztem, tésztához, darabosra, margarin, reszelem, Alaposan, liszttel, cukorral, élesztőt, evőkanál, tésztához liszt, tojás, élesztő, 15dkg margarin, kiskanál cukor késhegynyi, töltelékhez, sült, 10dkg cukor, reszelt alma, evőkanál rum vagy citrom,
|
|
|
|
|
Linzer
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
|
|
|
|
|