Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst kockákra vágjuk, kevés sóval, borssal feltesszük főni
hozzáadjuk az apróra vágott hagymát
a szalonnát egészben hagyva bevagdossuk, hozzátesszük ezt is
a csombor és kaporszálakat összefogjuk, megkötjük fehér cérnával, majd beletesszük a levesbe
lefödjük és addig főzzük, míg a hús félig megpuhult
ezután a felvágott káposztát hozzáadjuk, együtt főzzük puhára kislángon
a lisztből és tejfölből habarás készítünk, hozzáadunk egy meregetőkanál leves és a kályháról levett leveshez adjuk
apróra vágott friss kaporral és csomborral még megszórjuk
sózzuk, ha szükséges, majd savanyítjuk ízlés szerint ecettel
tejföllel, csípős paprikával tálaljuk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
1 komment
|
10 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.20 11:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
idppp |
2017.01.27. 19:00 (#1) |
|
|
A lucskos káposzta nem leves, hanem főzelék! Elég híg, de főzelék! A tökfőzeléket meg a spenótot is fel lehet önteni 2 liter vízzel és kész a leves!
Az olyan is... |
| |
|
|
|
húst kockákra, apróra vágott, szalonnát egészben, felvágott káposztát, meregetőkanál leves, kályháról levett, kaporszálakat, meregetőkanál, hozzátesszük, összefogjuk, bevagdossuk, beletesszük, savanyítjuk, hozzáadunk, hozzáadjuk, megszórjuk, csomborral, darabocska, hozzáadjuk, paprikával, feltesszük, káposztát, tejfölből, felvágott, megkötjük, másképpen, szükséges, készítünk, tejföllel, megpuhult, kályháról, kislángon, fehér káposzta, darabocska füstölt szalonna, hagyma csombor kapor bors,
|
|
|
|
|
Linzer
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
|
|
|
|
|