Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt pici cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Az almákat megtisztítjuk, felkockázzuk, és pár percig citromos vízben főzzük, hogy összeessen. Leszűrjük, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és rászórjuk a mandulát.
A megkelt tésztát tetszés szerinti vastagságúra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A négyzet két egymással szembeni sarkait derékszögben megvágjuk. Ezt a két csücsköt megkenjük vízzel, a tészta közepébe almát teszünk, és megformázzuk a papucsokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a tojássárgájával, és ismét kelesztjük.
200 fokos sütőben megsütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Megszórjuk porcukorral
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.23 11:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt pici, többi hozzávalóval, megkelt tésztát, tészta közepébe, tojássárgájával, megtisztítjuk, vastagságúra, felkockázzuk, hozzávalóval, felfuttatjuk, tojássárgája, derékszögben, megformázzuk, Sütőpapírral, négyzetekre, porcukorral, Megszórjuk, dagasztunk, kelesztjük, papucsokat, kinyújtjuk, kelesztjük, összeessen, duplájára, Leszűrjük, egymással, rászórjuk, megvágjuk, megkenjük, megsütjük, liszt, élesztő, cukor, langyos, csipet, étolaj, tetejére tojássárgája, Töltelék, nagyobb alma,
|
|
|
|
|
GOFRI
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
|
|
|
|
|