Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.
A cipókat négy-négy részre osztjuk és mindegyikből külön-külön kb. 10 mm átmérőjű hengert sodrunk. Az így kapott tésztakígyókat két centiméterenként elvágjuk, majd a kis tésztahengereket két tenyerünk közé fogva (azokat összedörzsölve) nudlivá formáljuk.
Forró, sós vízben több adagban kifőzzük a nudlikat. Akkor kész, amikor feljönnek a víz tetejére. Kivesszük a lábasból, folyó víz alatt lemossuk, lecsepegtetjük és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Felmelegített házi sárgabarack lekvárral kínáljuk.
|
|
|
|
1 komment
|
11 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.11 00:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
lovaszmarika |
2012.04.16. 13:12 (#1) |
|
 |
Pirított zsemlemorzsa helyett próbálkozzanak darált - mákkal, cukorral. |
| |
|
|
|
burgonyát héjában, cipókat négy-négy, centiméterenként, tésztahengereket, zsemlemorzsához, burgonyatörővel, zsemlemorzsában, lecsepegtetjük, összedörzsölve, tésztakígyókat, Felmelegített, mindegyikből, zsemlemorzsa, megforgatjuk, sárgabarack, sárgabarack, tálaláshoz, olvasztott, Hozzáadjuk, burgonyát, tenyerünk, tésztához, burgonyás, formáljuk, formálunk, megfőzzük, Kivesszük, búzadarát, burgonyás tésztához, burgonya, olvasztott, liszt, búzadara, tojás, csipet, pirított zsemlemorzsához, zsemlemorzsa, olaj, tálaláshoz, sárgabarack lekvár,
|
|
|
|
|
Nudli
|
1 komment
|
11 ember kedveli
|
|
|
|
|
|
Isler
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
|
|
|
|
|