Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A sót , borst, fokhagymaport összekeverem és ezzel dörzsölöm be a csirkeszárnyakat.
Berakom a sütőbe és kb: 45 perc alatt szép pirosa sütöm.
Vízzel elkeverem az összes hozzávalót / kivéve a keményítőt /.
Egy lábasban lassú tűzön elkezdem főzni, kb: 40 percig főzöm, míg kicsit besűrűsödik.
Közben gyakran kevergetem.
A keményítőt kevés vízzel elkeverem és a mártást besűrítem vele.
Ha ezzel megvagyok, megvárom míg kihűl.
A szárnyakat a mártással tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A mártást előre is el lehet készíteni, s hűtőbe kell rakni a fogyasztásig.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
1 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2012.07.09 22:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
graska |
2017.01.08. 18:05 (#1) |
|
 |
Kb. menyi csirkeszárny kell hozza? |
| |
|
|
|
sütőt előmelegítem, összes hozzávalót, lábasban lassú, keményítőt kevés, mártást besűrítem, mártással tálalom, mártást előre, csirkeszárnyakat, Worcestershire, fokhagymaport, fokhagymapor, szerecsendió, keményítőpor, összekeverem, előmelegítem, fogyasztásig, petrezselyem, csirkeszárny, besűrűsödik, hozzávalót, keményítőt, szegfűszeg, szárnyakat, keményítőt, kevergetem, mártással, dörzsölöm, besűrítem, elkeverem, mártással, megvagyok, készíteni, elkeverem, csésze, csésze ketchup, csésze cukor, csésze ecet, őrölt bors, Worcestershire szósz, citromlé, szárítot petrezselyem, ízlés szerint, fokhagymapor, őrölt szegfűszeg, szerecsendió, zsálya, keményítőpor,
|
|
|
|
|