Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Alexander sütemény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A mézes laphoz:
» 20 dkg finomliszt
» 6 dkg olvasztott méz
» 6 dkg porcukor
» 2 dkg vaj
» 2 db tojás
» 1 kk.szódabikarbóna
» A tésztához:
» 30 dkg aprított dió
» 8 tojásfehérje
» 30 dkg porcukor
» 1 cs.vaníliáscukor
» 4 ek.savanykás baracklekvár
» A krémhez:
» 8 tojássárgája
» 10 ek.cukor, 30 dkg vaj
» 5 dl tej,3 ek.liszt
» 1 cs vaníliás pudingpor
» 1 cs. vaníliás cukor
» A mézeslap lekenéséhez
» 2 ek.baracklekvár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük (180 fokon, 10-12 perc). A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon.
A tésztához egy ugyanakkora tepsit sütőpapírral kibéleljük, és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes arany színe legyen!
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
A sütemény összeállítása: a mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszín. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 7 ember kedveli starsoft2005
2014.03.08 08:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mézes laphoz, mézeslap lekenéséhez, sütőpapírral fedett, tetejét villával, ugyanakkora tepsit, aprított diót, kissé megpörköljük, cukrokkal kemény, lekváros kemény, pörkölt dióra, krém hozzávalóit, sütemény összeállítása, mézes lapot, krémre tesszük, diós felülete, maradék krémet, keményre vert, tetejét csokireszelékkel, csokireszelékkel, tojásfehérjéket, megkevergetjük, szódabikarbóna, megszurkáljuk, vaníliáscukor, hozzákeverjük, összeállítása, baracklekvárt, tojásfehérje, sütőpapírral, összegyúrjuk, sütőpapírral, baracklekvár, megpörköljük, baracklekvár, tojássárgája, hozzávalóit, hozzávalóit, kivételével, gáztepsiben, ugyanakkora, lekenéséhez, beleszórjuk, kibéleljük, rásimítjuk, mézes laphoz, finomliszt, olvasztott méz, porcukor, vaj, tojás, szódabikarbóna, tésztához, aprított dió, tojásfehérje, porcukor, vaníliáscukor, savanykás baracklekvár, krémhez, tojássárgája, cukor vaj, tej3 liszt, vaníliás pudingpor, vaníliás cukor, mézeslap lekenéséhez, baracklekvár,
Jaffa szelet
2 komment 23 ember kedveli
Barackhab
0 komment 3 ember kedveli
Elefántkönnycsepp
0 komment 7 ember kedveli
Babsaláta
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes gesztenyetorta
1 komment 9 ember kedveli
Nápolyi pite!
0 komment 10 ember kedveli
Hercli
0 komment 6 ember kedveli
Joghurtos fánk egyszerűen
0 komment 7 ember kedveli
Fasírtgolyó
0 komment 2 ember kedveli
Céklás fánk
0 komment 2 ember kedveli
Vaníliás kifli
0 komment 11 ember kedveli
Prézlis túrógombóc
0 komment 5 ember kedveli
Csirkecomb mustárban
0 komment 4 ember kedveli
Burgonya rétes
1 komment 2 ember kedveli
Citromrolád.
0 komment 12 ember kedveli
Petrezselymes töltött csirke hagymás krumplisalátával.
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.