Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Alexander sütemény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A mézes laphoz:
» 20 dkg finomliszt
» 6 dkg olvasztott méz
» 6 dkg porcukor
» 2 dkg vaj
» 2 db tojás
» 1 kk.szódabikarbóna
» A tésztához:
» 30 dkg aprított dió
» 8 tojásfehérje
» 30 dkg porcukor
» 1 cs.vaníliáscukor
» 4 ek.savanykás baracklekvár
» A krémhez:
» 8 tojássárgája
» 10 ek.cukor, 30 dkg vaj
» 5 dl tej,3 ek.liszt
» 1 cs vaníliás pudingpor
» 1 cs. vaníliás cukor
» A mézeslap lekenéséhez
» 2 ek.baracklekvár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük (180 fokon, 10-12 perc). A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon.
A tésztához egy ugyanakkora tepsit sütőpapírral kibéleljük, és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes arany színe legyen!
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
A sütemény összeállítása: a mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszín. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 7 ember kedveli starsoft2005
2014.03.08 08:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mézes laphoz, mézeslap lekenéséhez, sütőpapírral fedett, tetejét villával, ugyanakkora tepsit, aprított diót, kissé megpörköljük, cukrokkal kemény, lekváros kemény, pörkölt dióra, krém hozzávalóit, sütemény összeállítása, mézes lapot, krémre tesszük, diós felülete, maradék krémet, keményre vert, tetejét csokireszelékkel, csokireszelékkel, tojásfehérjéket, megkevergetjük, szódabikarbóna, megszurkáljuk, vaníliáscukor, hozzákeverjük, összeállítása, baracklekvárt, tojásfehérje, sütőpapírral, összegyúrjuk, sütőpapírral, baracklekvár, megpörköljük, baracklekvár, tojássárgája, hozzávalóit, hozzávalóit, kivételével, gáztepsiben, ugyanakkora, lekenéséhez, beleszórjuk, kibéleljük, rásimítjuk, mézes laphoz, finomliszt, olvasztott méz, porcukor, vaj, tojás, szódabikarbóna, tésztához, aprított dió, tojásfehérje, porcukor, vaníliáscukor, savanykás baracklekvár, krémhez, tojássárgája, cukor vaj, tej3 liszt, vaníliás pudingpor, vaníliás cukor, mézeslap lekenéséhez, baracklekvár,
Tormaleves
1 komment 3 ember kedveli
Mustáros karajszeletek baconnel sütve
0 komment 3 ember kedveli
Habroló vaníliakrémmel
0 komment 3 ember kedveli
Zöldségpörkölt rizzsel
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes piskóta
1 komment 5 ember kedveli
Rántott sertéskaraj
0 komment 3 ember kedveli
Baconos-gombás hamburger
0 komment 5 ember kedveli
Sajtkrémes fokhagymaleves
0 komment 1 ember kedveli
Kolbászos lepény !
1 komment 18 ember kedveli
Mandulás-kapros penne
0 komment 1 ember kedveli
Krumplisaláta
1 komment 2 ember kedveli
Rókagombás máglyarakás gyermekláncfűvel
0 komment 1 ember kedveli
Rizses csokigolyó
0 komment 5 ember kedveli
Gyümölcstorta
0 komment 1 ember kedveli
Sóskaleves buggyantott tojással
0 komment 1 ember kedveli
Rakott mákos tészta
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.