Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Alexander sütemény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A mézes laphoz:
» 20 dkg finomliszt
» 6 dkg olvasztott méz
» 6 dkg porcukor
» 2 dkg vaj
» 2 db tojás
» 1 kk.szódabikarbóna
» A tésztához:
» 30 dkg aprított dió
» 8 tojásfehérje
» 30 dkg porcukor
» 1 cs.vaníliáscukor
» 4 ek.savanykás baracklekvár
» A krémhez:
» 8 tojássárgája
» 10 ek.cukor, 30 dkg vaj
» 5 dl tej,3 ek.liszt
» 1 cs vaníliás pudingpor
» 1 cs. vaníliás cukor
» A mézeslap lekenéséhez
» 2 ek.baracklekvár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük (180 fokon, 10-12 perc). A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon.
A tésztához egy ugyanakkora tepsit sütőpapírral kibéleljük, és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes arany színe legyen!
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
A sütemény összeállítása: a mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszín. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 7 ember kedveli starsoft2005
2014.03.08 08:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mézes laphoz, mézeslap lekenéséhez, sütőpapírral fedett, tetejét villával, ugyanakkora tepsit, aprított diót, kissé megpörköljük, cukrokkal kemény, lekváros kemény, pörkölt dióra, krém hozzávalóit, sütemény összeállítása, mézes lapot, krémre tesszük, diós felülete, maradék krémet, keményre vert, tetejét csokireszelékkel, csokireszelékkel, tojásfehérjéket, megkevergetjük, szódabikarbóna, megszurkáljuk, vaníliáscukor, hozzákeverjük, összeállítása, baracklekvárt, tojásfehérje, sütőpapírral, összegyúrjuk, sütőpapírral, baracklekvár, megpörköljük, baracklekvár, tojássárgája, hozzávalóit, hozzávalóit, kivételével, gáztepsiben, ugyanakkora, lekenéséhez, beleszórjuk, kibéleljük, rásimítjuk, mézes laphoz, finomliszt, olvasztott méz, porcukor, vaj, tojás, szódabikarbóna, tésztához, aprított dió, tojásfehérje, porcukor, vaníliáscukor, savanykás baracklekvár, krémhez, tojássárgája, cukor vaj, tej3 liszt, vaníliás pudingpor, vaníliás cukor, mézeslap lekenéséhez, baracklekvár,
Rántott hagyma
1 komment 13 ember kedveli
"Buja " csokitorta !
0 komment 9 ember kedveli
Kebab sikhi (perzsa borjúnyárs).
0 komment 4 ember kedveli
Mandulás csirke-zöldborsóval---
0 komment 4 ember kedveli
Kolbászos pompos
0 komment 5 ember kedveli
Sport szelet sütés nélkül
1 komment 64 ember kedveli
Csirkemell rudak
0 komment 3 ember kedveli
Túrógombóc -egyszerű, de nagyszerű-
0 komment 37 ember kedveli
Burgonyás cukkinis egytál !
0 komment 6 ember kedveli
Csoki likőr
0 komment 12 ember kedveli
Virslisaláta
0 komment 3 ember kedveli
Tócsni cukkinivel és fokhagymával
0 komment 6 ember kedveli
Baconös rakott karfiol
0 komment 3 ember kedveli
Nahát torta
0 komment 1 ember kedveli
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
0 komment 9 ember kedveli
Reform tojásos nokedli.
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.