Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csuka tormamártással recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 szép nagy csuka
» 1 kk.cukor
» 1 babérlevél
» nehány szem feketebors
» néhány szem szegfübors
» A tormamártáshoz:
» 5 dkg vaj
» 5 dkg liszt
» 3 ek, frissen reszelt torma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csukát gondosan megtisztítjuk,A friss tormát meghámozzuk és lereszeljük.
A halat egészben a fejével együtt annyi vízben,hogy ellepje,feltesszük főni.A főzőlébe beletesszük a cukrot,a babérlevelet ,a szegfűborsot és literenként két kk .sót adunk hozzá.A halat forrástól számítva -lassú tűzön 5 percig főzzük .Mikor megfőtt,kiemeljük(a főzőlevet nem öntjük ki),megtisztítjuk a szálkáktól,apró darabokra vágjuk és melegen tartjuk.A főzőlevet átszűrjük.
A tormamártás:Felfórrósítjuk a vajat világosra pirítjuk a lisztet,és felöntjük 1/2 l halfőzőlével, a reszelt tormával és ízlés szerinti mennyiségű sóval,őrölt fehér borssal ízesítlük.
A haldarabokat tálalóedénybe tesszük és mártással leöntve tálaljuk..Párolt rizst,vagy petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá. Kb 1 óra múlva fogyasztható
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.23 14:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csukát gondosan, friss tormát, halat egészben, fejével együtt, főzőlébe beletesszük, halat forrástól, főzőlevet átszűrjük, vajat világosra, reszelt tormával, haldarabokat tálalóedénybe, Felfórrósítjuk, tormamártáshoz, tormamártással, petrezselymes, tálalóedénybe, megtisztítjuk, megtisztítjuk, halfőzőlével, haldarabokat, babérlevelet, szegfűborsot, fogyasztható, lereszeljük, meghámozzuk, literenként, tormamártás, kínálhatunk, beletesszük, feltesszük, szálkáktól, mennyiségű, babérlevél, feketebors, szegfübors, kiemeljük, burgonyát, szép nagy csuka, cukor, babérlevél, nehány szem feketebors, néhány szem szegfübors, tormamártáshoz, vaj, liszt, frissen reszelt torma,
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Lencse főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Pulykamell Mozzarellával
0 komment 2 ember kedveli
Tepsis karfiol
2 komment 34 ember kedveli
Boros pecsenye
0 komment 3 ember kedveli
Mákos stíriai metélt...
0 komment 10 ember kedveli
Mákos puliszka meggymártással
0 komment 1 ember kedveli
Almás bögrés
0 komment 3 ember kedveli
Pirított gomba sárgarépával
1 komment 5 ember kedveli
Kekszes almás sütés nélkül
0 komment 14 ember kedveli
Lekváros rudacskák
0 komment 8 ember kedveli
Mandulakeksz
0 komment 1 ember kedveli
Fasírt
1 komment 5 ember kedveli
Meggyes kukoricaprósza
0 komment 6 ember kedveli
Fehér piskóta
0 komment 28 ember kedveli
Reszelt karalábéleves
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.