Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csukát gondosan megtisztítjuk,A friss tormát meghámozzuk és lereszeljük.
A halat egészben a fejével együtt annyi vízben,hogy ellepje,feltesszük főni.A főzőlébe beletesszük a cukrot,a babérlevelet ,a szegfűborsot és literenként két kk .sót adunk hozzá.A halat forrástól számítva -lassú tűzön 5 percig főzzük .Mikor megfőtt,kiemeljük(a főzőlevet nem öntjük ki),megtisztítjuk a szálkáktól,apró darabokra vágjuk és melegen tartjuk.A főzőlevet átszűrjük.
A tormamártás:Felfórrósítjuk a vajat világosra pirítjuk a lisztet,és felöntjük 1/2 l halfőzőlével, a reszelt tormával és ízlés szerinti mennyiségű sóval,őrölt fehér borssal ízesítlük.
A haldarabokat tálalóedénybe tesszük és mártással leöntve tálaljuk..Párolt rizst,vagy petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá. Kb 1 óra múlva fogyasztható
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.23 14:52
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csukát gondosan, friss tormát, halat egészben, fejével együtt, főzőlébe beletesszük, halat forrástól, főzőlevet átszűrjük, vajat világosra, reszelt tormával, haldarabokat tálalóedénybe, Felfórrósítjuk, tormamártáshoz, tormamártással, petrezselymes, tálalóedénybe, megtisztítjuk, megtisztítjuk, halfőzőlével, haldarabokat, babérlevelet, szegfűborsot, fogyasztható, lereszeljük, meghámozzuk, literenként, tormamártás, kínálhatunk, beletesszük, feltesszük, szálkáktól, mennyiségű, babérlevél, feketebors, szegfübors, kiemeljük, burgonyát, szép nagy csuka, cukor, babérlevél, nehány szem feketebors, néhány szem szegfübors, tormamártáshoz, vaj, liszt, frissen reszelt torma,
|
|
|
|
|