Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csuka tormamártással recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 szép nagy csuka
» 1 kk.cukor
» 1 babérlevél
» nehány szem feketebors
» néhány szem szegfübors
» A tormamártáshoz:
» 5 dkg vaj
» 5 dkg liszt
» 3 ek, frissen reszelt torma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csukát gondosan megtisztítjuk,A friss tormát meghámozzuk és lereszeljük.
A halat egészben a fejével együtt annyi vízben,hogy ellepje,feltesszük főni.A főzőlébe beletesszük a cukrot,a babérlevelet ,a szegfűborsot és literenként két kk .sót adunk hozzá.A halat forrástól számítva -lassú tűzön 5 percig főzzük .Mikor megfőtt,kiemeljük(a főzőlevet nem öntjük ki),megtisztítjuk a szálkáktól,apró darabokra vágjuk és melegen tartjuk.A főzőlevet átszűrjük.
A tormamártás:Felfórrósítjuk a vajat világosra pirítjuk a lisztet,és felöntjük 1/2 l halfőzőlével, a reszelt tormával és ízlés szerinti mennyiségű sóval,őrölt fehér borssal ízesítlük.
A haldarabokat tálalóedénybe tesszük és mártással leöntve tálaljuk..Párolt rizst,vagy petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá. Kb 1 óra múlva fogyasztható
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.23 14:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csukát gondosan, friss tormát, halat egészben, fejével együtt, főzőlébe beletesszük, halat forrástól, főzőlevet átszűrjük, vajat világosra, reszelt tormával, haldarabokat tálalóedénybe, Felfórrósítjuk, tormamártáshoz, tormamártással, petrezselymes, tálalóedénybe, megtisztítjuk, megtisztítjuk, halfőzőlével, haldarabokat, babérlevelet, szegfűborsot, fogyasztható, lereszeljük, meghámozzuk, literenként, tormamártás, kínálhatunk, beletesszük, feltesszük, szálkáktól, mennyiségű, babérlevél, feketebors, szegfübors, kiemeljük, burgonyát, szép nagy csuka, cukor, babérlevél, nehány szem feketebors, néhány szem szegfübors, tormamártáshoz, vaj, liszt, frissen reszelt torma,
Magyaros gombamártás
0 komment 6 ember kedveli
Omlós csirke brokkolival és sajttal sütve
0 komment 12 ember kedveli
Mustáros-gombás csirkemáj
0 komment 9 ember kedveli
Hagymás-szalonnás vörös lencse
0 komment 3 ember kedveli
Tojásos sült rizs Wok-ban
0 komment 1 ember kedveli
Hentes tokány pulykával
0 komment 3 ember kedveli
Gyümölcsös túrófelfújt
0 komment 3 ember kedveli
Mogyorós- kávés muffin.
0 komment 7 ember kedveli
Halfasírt meleg endívia salátával, zöldfűszeres majonézzel.
0 komment 2 ember kedveli
Tiramisu tojás nélkül
1 komment 6 ember kedveli
Kolbászos lepény !
1 komment 18 ember kedveli
Szalonnás-sajtos csirkemáj
0 komment 26 ember kedveli
Sólet
0 komment 3 ember kedveli
Wokban sült sertés csíkok.
0 komment 4 ember kedveli
Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya.
0 komment 14 ember kedveli
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.