Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásfehérjéket habverővel kissé felhabosítjuk, majd a porcukorral, vaníliás cukorral együtt kemény, fényes habbá verjük. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és végül a lágy vajjal is elkeverjük.
A formánk alját kikenjük, liszttel szórjuk (vagy sütőpapírral béleljük), a masszát belesimítjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon világosra kisütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük!
Lisztezett deszkára borítjuk, és ha kissé kihűlt, rácson hűtjük ki teljesen, így a gőz szabadon eltávozhat belőle.
Ugyanúgy használható, mint a tojásos piskóta, bármilyen piskóta-féleségekhez illő krémmel, töltelékkel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon jó recept a sütések során megmaradt, összegyűjtött, tojásfehérjék hasznosítására.
|
|
|
|
0 komment
|
28 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.25 19:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásfehérjéket habverővel, sütőporral elkevert, lágy vajjal, formánk alját, masszát belesimítjuk, tojásos piskóta, sütések során, tojásfehérjéket, ellenőrizhetjük, hasznosítására, előmelegített, összegyűjtött, tojásfehérjék, felhabosítjuk, féleségekhez, belesimítjuk, sütőpapírral, tojásfehérje, használható, Beleszórjuk, porcukorral, töltelékkel, olvasztott, habverővel, elkeverjük, sütőporral, eltávozhat, Tűpróbával, Lisztezett, világosra, megmaradt, bármilyen, béleljük, tojásfehérje, porcukor, liszt, olvasztott meleg, vaníliás cukor, sütőpor,
|
|
|
|
|