Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt felfuttatom a meglangyosított cukros tejben.A többi hozzávalóval a kenyérsütő gép üstjébe teszem.
A dagasztó program segítségével tésztát készítek.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom és pohárral kiszaggatom. Hagyom pihenni 15 percig.
Közben az olajat felforrósítom.A fánkokat úgy teszem bele,hogy ami a deszkán alul volt az sütésnél felfelé legyen.Az olaj ne legyen nagyon forró.Mikor beleteszem az olajba lefedem,majd amikor megfordítom, akkor már nem. .Amint kiszedtem, azonnal megszórom porcukorral.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom!
|
|
|
|
1 komment
|
8 ember kedveli
|
eva23
2014.06.12 17:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
generaljulia |
2014.06.14. 13:40 (#1) |
|
 |
A nagymamám is készítette,de ő citromlevet tett bele és 2x kelesztette (kidolgozta és megint,ezáltal több levegőt vitt a tésztába). |
| |
|
|
|
élesztőt felfuttatom, meglangyosított cukros, többi hozzávalóval, dagasztó program, olajat felforrósítom, deszkán alul, sütésnél felfelé, olajba lefedem, meglangyosított, felforrósítom, hozzávalóval, segítségével, megfordítom, kiszaggatom, porcukorral, felfuttatom, Lisztezett, kenyérsütő, beleteszem, kiszedtem, megszórom, porcukor, vaníliás, élesztőt, vastagra, készítek, evőkanál, rumaroma, evőkanál, fánkokat, sütésnél, margarin, dagasztó, pohárral, liszt, élesztő, evőkanál cukor, Rama margarin, tojás sárgája, evőkanál rumaroma, olaj, vaníliás porcukor,
|
|
|
|
|