Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mézes krémes recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 45 dkg liszt
» 15 dkg porcukor
» 1 késhegynyi szódabikarbóna
» 3 ek olvasztott zsír
» 4 ek olvasztott méz
» 1 egész tojás (villával felverve)
» 4 ek tej
» töltelékhez
» 1/2 l tej
» 10 dkg búzadara
» 25 dkg Rama
» 20 dkg porcukor
» 2 cs. vaníliás cukor
» 1 tojássárga
» 20 dkg sárgabarack lekvár
» csokoládémázhoz
» 20 dkg étcsokoládé
» 20 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta készítése:

A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, aprénként lehet bele picit tenni.
A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük maragrinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)

Töltelék készítése:

A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.

Összeállítás:

A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral.
Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)

Megjegyzés / tipp:

költség:
1780 Ft
költség egy főre:
148 Ft
elkészítettem:
15 alkalommal
0 komment 3 ember kedveli dorcih
2012.03.30 18:32
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta készítése, mézes lapokhoz, tepsi hátulján, tejet felforraljuk, lassan beleöntjük, tölteléket kettéosztjuk, első lapra, fele tölteléket, második lapot, krém másik, negyedik lappal, darabokra tört, csokoládémázhoz, csokoládémázhoz, szódabikarbóna, megolvasztjuk, tojássárgával, zsemleszínűre, előmelegített, elkészítettem, kettéosztjuk, belekeverjük, felforraljuk, Összeállítás, csokimázzal, töltelékhez, maragrinnal, sárgabarack, tésztacipót, étcsokoládé, tölteléket, késhegynyi, rásimítjuk, lisztezett, kinyújtjuk, hátoldalán, tojássárga, tölteléket, liszt, porcukor, késhegynyi szódabikarbóna, olvasztott zsír, olvasztott, töltelékhez, búzadara, Rama, porcukor, vaníliás cukor, tojássárga, sárgabarack lekvár, csokoládémázhoz, étcsokoládé,
Aszpikos sonka
0 komment 4 ember kedveli
Black Velvet Cupcake (muffin)
0 komment 5 ember kedveli
Alföldi rakott tarhonya
0 komment 13 ember kedveli
Székely libacomb
0 komment 3 ember kedveli
Méteres torta
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges töltött fasírt
0 komment 8 ember kedveli
Gesztenyés pulyka.
0 komment 4 ember kedveli
Sonkás rakott cukkini
0 komment 1 ember kedveli
Fészkes tojás
0 komment 2 ember kedveli
Töltött fasírt
1 komment 2 ember kedveli
Füstölt sajtos lencseleves
0 komment 8 ember kedveli
Meggyes-mákos szelet
0 komment 5 ember kedveli
Zsúrpogácsa
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés csemege
0 komment 1 ember kedveli
Kaszinótojás
0 komment 8 ember kedveli
Fokhagymás sertéssült zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.