Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A langyos tejben megfuttatom az élesztőt , s teszek bele kevés cukrot is.
Ha megkelt akkor keverem hozzá a lisztet, a tojássárgát , a sót, a maradék langyos tejet, vajat , citromhéját.
Jól kidogozom a tésztát , kézzel egy ideig dagasztom .
Letakarom egy konyharuhával és kétszeresére kelesztem .
Ezután 16 egyforma darabba vágom fel, gombóccá formálom .
A gombócokat kézzel kissé kilapítom , megtöltöm a szilvával, majd megformálom .
Egy közepesen nagy tepsit kivajazok , s egymás mellé rakom a szilvával megtöltött gombócokat.
Még itt is kelesztem egy 25 percet.
150-160 fokra előmelegített sütőbe teszem és kb : 1 / 2 óra alatt megsütöm .
Megvárom míg kihűl és porcukorral megszórva darabolva tálalom .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nem kell hozzá sok minden, és mégis finomság lesz belőle.
Aki szereti pl : sárgabarackkal is elkészítheti.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
15 ember kedveli
|
ibolya58
2013.04.27 22:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
langyos tejben, ideig dagasztom, gombócokat kézzel, közepesen nagy, szilvával megtöltött, sárgabarackkal, konyharuhával, előmelegített, szilvásgombóc, elkészítheti, kétszeresére, megfuttatom, megformálom, porcukorral, citromhéját, tojássárgát, gombócokat, kimagozott, megtöltött, citromhéja, tojássárga, gombócokat, megtöltöm, szilvával, dagasztom, kelesztem, Letakarom, kilapítom, kidogozom, kivajazok, darabolva, liszt, élesztő, lágy, cukor, tojássárga, reszelt citromhéja, csipet,
|
|
|
|
|