Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kiolvadt tésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy 16 cm hosszú csíkokat kapjunk. Szorosan egymás mellett 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 8-10 db korongot szúrunk ki. A tészta másik feléből kb. 0,5 cm vastag (de nem baj, ha picit vastagabbra sikeredik) és kb. 20 cm hosszú csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat lekenjük az étkezési keményítővel összekevert áfonyalekvárral. 2 csíkot a lekváros felével egymásra fordítjuk és megcsavarjuk. A korongokat lekenjük tojással, és ráhelyezzük a csavart koszorút.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűltek a koszorúk, közepükbe áfonyalekvárt teszünk, majd a porcukorral felvert tejszínnel és áfonyaszemekkel díszítjük
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Mindenkinek ajánlom aki szereti az áfonyát ,én imádom.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.23 08:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kiolvadt tésztát, tészta másik, csíkokat lekenjük, étkezési keményítővel, lekváros felével, korongokat lekenjük, csavart koszorút, porcukorral felvert, áfonyalekvárral, áfonyaszemekkel, áfonyalekvárt, előmelegített, áfonyalekvár, megcsavarjuk, Sütőpapírral, keményítővel, aranybarnára, összekevert, vastagabbra, ráhelyezzük, fagyasztott, porcukorral, Mindenkinek, korongokat, kinyújtjuk, kávéskanál, tejszínnel, fordítjuk, keményítő, közepükbe, helyezzük, sikeredik, díszítjük, csíkokat, fagyasztott leveles tészta, tejszín hűtve, tojás kenéshez, friss áfonya, üveg áfonyalekvár, evőkanál porcukor,
|
|
|
|
|