Fogás: leves, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kockázott őzhúst jól átmosom, majd papírtörlőn leszárítom, forró zsíron átforgatom, mikor kellőképp megpirult, hozzáadom az apróra vágott hagymákat, majd a tisztított, felkarikázott zöldséget, kissé megdinsztelem. Ráteszem a lisztet, jól elkeverem, picit megpirítom, majd ráöntöm a borecetet, ami szépen leoldja a edény falára pirult pörzsanyagot. Megsózom, borsozom, hozzáadom a babérlevelet, és a tárkonyt. Felöntöm 1,5 liter vízzel és készre főzöm. Mialatt a leves fő, elkészítem a levesbetétet.
Először felverek egy egész tojást, megsózom, borsozom, hozzákeverem a búzadarát és jól eldolgozom, az előzőleg beáztatott vargányát lecsepegtetem, összevágom és az apróra vágott petrezselyemmel együtt hozzáadom, hagyom egy kicsit állni, hogy a dara megszívja magát. Addig a szelet szalonnának a zsírját kisütöm, a megsült szalonnát kiveszem, a zsírjára dobom az apróra vágott hagymát és megpirítom. A tojásos masszát hozzákeverem a hagymához és lepényt sütök belőle. Mindkét oldalát megpirítom, majd felkockázom és a levesbe dobom. Egy-két percig főzöm, majd a végén hozzáadom a főzőtejszínt és beforralom. .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláshoz kínálhatunk még hozzá egy-két csepp tárkonyos borecetet
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.19 06:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kockázott őzhúst, apróra vágott, edény falára, egész tojást, előzőleg beáztatott, kicsit állni, dara megszívja, szelet szalonnának, zsírját kisütöm, megsült szalonnát, zsírjára dobom, tojásos masszát, levesbe dobom, végén hozzáadom, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, lecsepegtetem, megdinsztelem, felkarikázott, levesbetétet, főzőtejszínt, pörzsanyagot, hozzákeverem, babérlevelet, hozzákeverem, szalonnának, kínálhatunk, őzraguleves, főzőtejszín, papírtörlőn, felkockázom, vöröshagyma, megpirítom, Tálaláshoz, megpirítom, tisztított, átforgatom, beáztatott, leszárítom, babérlevél, kockázott őzhús, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, szál sárgarépa, szál fehérrépa, karalábé, darab zeller, evőkanál kacsazsír, csapott evőkanál liszt, babérlevél, főzőtejszín, evőkanál búzadara, apróra vágott vargánya, petrezselyemzöld, hagyma, tojássóbors,
|
|
|
|
|