Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos őzraguleves, vargányás betéttel. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg kockázott őzhús
» 1 kis fej vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 3 szál sárgarépa
» 2 szál fehérrépa
» 1 kis fej karalábé
» 1 kis darab zeller
» 1 evőkanál kacsazsír
» 1 csapott evőkanál liszt
» 1 babérlevél
» 1 teáskanál friss vagy szárított tárkony
» 1 evőkanál Tokaji tárkonyos borecet
» 1 dl főzőtejszín
» só,bors
» A vargányás betéthez:1 vékony szelet füstölt szalonna
» 1,5 evőkanál búzadara
» apróra vágott vargánya
» petrezselyemzöld,
» 1/2 fej hagyma
» 1 tojás,só,bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A kockázott őzhúst jól átmosom, majd papírtörlőn leszárítom, forró zsíron átforgatom, mikor kellőképp megpirult, hozzáadom az apróra vágott hagymákat, majd a tisztított, felkarikázott zöldséget, kissé megdinsztelem. Ráteszem a lisztet, jól elkeverem, picit megpirítom, majd ráöntöm a borecetet, ami szépen leoldja a edény falára pirult pörzsanyagot. Megsózom, borsozom, hozzáadom a babérlevelet, és a tárkonyt. Felöntöm 1,5 liter vízzel és készre főzöm. Mialatt a leves fő, elkészítem a levesbetétet.
Először felverek egy egész tojást, megsózom, borsozom, hozzákeverem a búzadarát és jól eldolgozom, az előzőleg beáztatott vargányát lecsepegtetem, összevágom és az apróra vágott petrezselyemmel együtt hozzáadom, hagyom egy kicsit állni, hogy a dara megszívja magát. Addig a szelet szalonnának a zsírját kisütöm, a megsült szalonnát kiveszem, a zsírjára dobom az apróra vágott hagymát és megpirítom. A tojásos masszát hozzákeverem a hagymához és lepényt sütök belőle. Mindkét oldalát megpirítom, majd felkockázom és a levesbe dobom. Egy-két percig főzöm, majd a végén hozzáadom a főzőtejszínt és beforralom. .
Megjegyzés / tipp:

Tálaláshoz kínálhatunk még hozzá egy-két csepp tárkonyos borecetet
0 komment 1 ember kedveli haaapci
2012.10.19 06:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kockázott őzhúst, apróra vágott, edény falára, egész tojást, előzőleg beáztatott, kicsit állni, dara megszívja, szelet szalonnának, zsírját kisütöm, megsült szalonnát, zsírjára dobom, tojásos masszát, levesbe dobom, végén hozzáadom, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, lecsepegtetem, megdinsztelem, felkarikázott, levesbetétet, főzőtejszínt, pörzsanyagot, hozzákeverem, babérlevelet, hozzákeverem, szalonnának, kínálhatunk, őzraguleves, főzőtejszín, papírtörlőn, felkockázom, vöröshagyma, megpirítom, Tálaláshoz, megpirítom, tisztított, átforgatom, beáztatott, leszárítom, babérlevél, kockázott őzhús, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, szál sárgarépa, szál fehérrépa, karalábé, darab zeller, evőkanál kacsazsír, csapott evőkanál liszt, babérlevél, főzőtejszín, evőkanál búzadara, apróra vágott vargánya, petrezselyemzöld, hagyma, tojássóbors,
Puncsos keksz szelet
0 komment 41 ember kedveli
Tejfölös kakaspörkölt nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
Tiramisu
3 komment 12 ember kedveli
Gombás rakott padlizsán
0 komment 2 ember kedveli
Rösti cordon bleu...
0 komment 13 ember kedveli
gombafasirt
0 komment 1 ember kedveli
Joghurtos kifli reggelire
0 komment 4 ember kedveli
Ízesbukta
1 komment 3 ember kedveli
Vegetáriánus lencsés paprikáskrupmli
0 komment 1 ember kedveli
Mascarponés áfonyatorta
0 komment 2 ember kedveli
LENCSELEVES
1 komment 7 ember kedveli
Fetával töltött rántott csirkemell
1 komment 2 ember kedveli
Sűrített tej otthon
0 komment 5 ember kedveli
Omlós csirkebrassói
1 komment 27 ember kedveli
Mézes puszedli
3 komment 7 ember kedveli
Szedres pite !
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.