Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Borsós raguleves-csurgatott tésztával. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg tisztított zöldborsó
» 10 dkg sárgarépa
» 1 szál póréhagyma
» 30 dkg sertéscomb
» 3 evőkanál olaj
» 1 dkg liszt
» 1 mokkáskanál fűszerpaprika
» 1 evőkanál vágott petrezselyem
» A levesbetéthez:
» 1 tojás
» 4 dkg liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A borsót kifejtjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük. A pórét megmossuk, karikákra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és apró kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Akkor sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is belekeverjük, és kb. 1 l vizet öntünk hozzá. Felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a répát, majd 10 perc múlva a borsót és a pórét is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Puhára főzzük. A tésztához a tojást kikeverjük a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, a tésztát belecsurgatjuk a levesbe. Kíméletesen összeforraljuk (kb. 2 perc) és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 14 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.06 16:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
borsót kifejtjük, répát meghámozzuk, pórét megmossuk, húst megmossuk, tojást kikeverjük, tésztát belecsurgatjuk, fűszerpaprikát, belecsurgatjuk, összeforraljuk, felszeleteljük, Felforrósítjuk, fűszerpaprika, petrezselymet, hozzáadásával, levesbetéthez, belekeverjük, petrezselyem, Felforraljuk, Kíméletesen, meghámozzuk, beletesszük, mokkáskanál, beleszórjuk, fehéredésig, csurgatható, leszárítjuk, megszórjuk, póréhagyma, elkeverjük, sertéscomb, tisztított, kikeverjük, sárgarépa, szál póréhagyma, sertéscomb, evőkanál olaj, liszt, mokkáskanál fűszerpaprika, evőkanál vágott petrezselyem, levesbetéthez, tojás, liszt,
Édes-savanyú kínai csirke...
0 komment 6 ember kedveli
Csíkos krémes sütemény
0 komment 15 ember kedveli
Muffinsütöben sült sajtos csirkecsigák
0 komment 5 ember kedveli
Csörögefánnk
0 komment 5 ember kedveli
Szalagos fánk
1 komment 11 ember kedveli
Hideg tejszínes eperkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Epres haboskocka
0 komment 3 ember kedveli
Citromos áfonyás tejszínes torta
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemáj balzsamecetes málnával, sült paprikával
0 komment 1 ember kedveli
Rizskoch
0 komment 2 ember kedveli
Quiche Lorraine spenóttal és lazaccal.
0 komment 1 ember kedveli
Az én kedvenc barackos, citromos tejberízsem
0 komment 3 ember kedveli
Bakonyi sertésszelet
1 komment 80 ember kedveli
Kaszinótojás
0 komment 5 ember kedveli
Cukkinis lepény (pizza)
0 komment 1 ember kedveli
Lencsepüré
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.