Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Borsós raguleves-csurgatott tésztával. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg tisztított zöldborsó
» 10 dkg sárgarépa
» 1 szál póréhagyma
» 30 dkg sertéscomb
» 3 evőkanál olaj
» 1 dkg liszt
» 1 mokkáskanál fűszerpaprika
» 1 evőkanál vágott petrezselyem
» A levesbetéthez:
» 1 tojás
» 4 dkg liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A borsót kifejtjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük. A pórét megmossuk, karikákra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és apró kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Akkor sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is belekeverjük, és kb. 1 l vizet öntünk hozzá. Felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a répát, majd 10 perc múlva a borsót és a pórét is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Puhára főzzük. A tésztához a tojást kikeverjük a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, a tésztát belecsurgatjuk a levesbe. Kíméletesen összeforraljuk (kb. 2 perc) és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 14 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.06 16:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
borsót kifejtjük, répát meghámozzuk, pórét megmossuk, húst megmossuk, tojást kikeverjük, tésztát belecsurgatjuk, fűszerpaprikát, belecsurgatjuk, összeforraljuk, felszeleteljük, Felforrósítjuk, fűszerpaprika, petrezselymet, hozzáadásával, levesbetéthez, belekeverjük, petrezselyem, Felforraljuk, Kíméletesen, meghámozzuk, beletesszük, mokkáskanál, beleszórjuk, fehéredésig, csurgatható, leszárítjuk, megszórjuk, póréhagyma, elkeverjük, sertéscomb, tisztított, kikeverjük, sárgarépa, szál póréhagyma, sertéscomb, evőkanál olaj, liszt, mokkáskanál fűszerpaprika, evőkanál vágott petrezselyem, levesbetéthez, tojás, liszt,
Diós gesztenyetorta
0 komment 2 ember kedveli
Zöldborsós jégsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Parajos túrókocka füstölt sonkával
0 komment 2 ember kedveli
Kolbásszal töltött sertéskaraj
0 komment 6 ember kedveli
Sült csirkecomb almával
0 komment 1 ember kedveli
Tárkonyos pulykaragu leves
0 komment 1 ember kedveli
Tangó szelet
2 komment 32 ember kedveli
Lisztmentes almatorta
0 komment 3 ember kedveli
Sáfrányos-zöldborsós burgonyaleves
0 komment 1 ember kedveli
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal
0 komment 1 ember kedveli
Különleges sörös muffin
0 komment 9 ember kedveli
Epres-málnás charlotte.
0 komment 2 ember kedveli
Spanyol gulyás.
0 komment 2 ember kedveli
Túrós-meggyes-joghurtos süti
0 komment 10 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
2 komment 8 ember kedveli
Egyszerű padlizsánkrém
1 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.