Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A borsót kifejtjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük. A pórét megmossuk, karikákra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és apró kockákra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Akkor sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is belekeverjük, és kb. 1 l vizet öntünk hozzá. Felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a répát, majd 10 perc múlva a borsót és a pórét is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Puhára főzzük. A tésztához a tojást kikeverjük a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, a tésztát belecsurgatjuk a levesbe. Kíméletesen összeforraljuk (kb. 2 perc) és tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.06 16:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
borsót kifejtjük, répát meghámozzuk, pórét megmossuk, húst megmossuk, tojást kikeverjük, tésztát belecsurgatjuk, fűszerpaprikát, belecsurgatjuk, összeforraljuk, felszeleteljük, Felforrósítjuk, fűszerpaprika, petrezselymet, hozzáadásával, levesbetéthez, belekeverjük, petrezselyem, Felforraljuk, Kíméletesen, meghámozzuk, beletesszük, mokkáskanál, beleszórjuk, fehéredésig, csurgatható, leszárítjuk, megszórjuk, póréhagyma, elkeverjük, sertéscomb, tisztított, kikeverjük, sárgarépa, szál póréhagyma, sertéscomb, evőkanál olaj, liszt, mokkáskanál fűszerpaprika, evőkanál vágott petrezselyem, levesbetéthez, tojás, liszt,
|
|
|
|
|