Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 5 főre
» A piskótához:
» 6 db tojás
» 4.5 evőkanál finomliszt
» 1.5 ek kakaópor
» 2 kávéskanál vanília aroma
» 6 ek kristálycukor
» 0.5 csomag sütőpor
» A gesztenyés és a pudingos rétegekhez:
» 500 g gesztenyemassza
» 10 ml rumaroma (vagy sütőrum)
» 5 ek porcukor
» 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
» 8 dl tej
» 10 dkg vaj
» 1 dl habtejszín (vagy hulala)
» A tetejére
» 4 dl habtejszín (vagy hulala)
» 2 ek cukrozatlan kakaópor (vagy cukrozott)
» 1 kávéskanál habfixáló
» 1 ek porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s rögtön levesszük a lángot 150 fokra. Tűpróbáig sütjük.
2. Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A pudinghoz 3 dl tejben elkeverjük a cukrot és a port, a többi tejet addig forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a keveréket, és gyors (kézi habverős) keverés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekavarjuk a vaj felét, és félretesszük dermedni.
3. A gesztenyét villával összetörjük, beletesszük a vaj másik felét, a tejszínt/Hulalát, a rumaromát, és a kihűlt pudingból belekanalazunk kb. 3-4 evőkanálnyit, hogy jól kenhető, krémes masszát kapjunk.
4. Ha kész a piskóta és kissé lehűlt, tálcára fordítjuk, lehúzzuk a papírt, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ekkor vízszintesen kettévágjuk.
5. Megtöltjük a krémekkel a következőképpen: az alsó lapot megkenjük a gesztenyekrémmel, erre rásimítjuk a vaníliapudingot. Lefedjük a másik lappal, a tetejét pedig a keményre felvert tejszínhabbal/Hulalával zárjuk. (Ha tejszínt használunk, tegyünk hozzá cukrot és habfixálót! A Hulalában mindez már benne van.)
6. Meghintjük kakaóporral, és akár azonnal fel is vágható, de 20 perc pihenés a hűtőben nem árt neki.
Megjegyzés / tipp:

Kb. 2000 Ft-ba kerül ez a finomság.
Jó étvágyat hozzá!
0 komment 9 ember kedveli lilagondolatok
2015.12.23 19:56
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pudingos rétegekhez, tojásokat szétválasztjuk, sárgáját kikeverjük, fehérjét kemény, többi tejet, gesztenyét villával, kihűlt pudingból, alsó lapot, másik lappal, tetejét pedig, keményre felvert, gesztenyekrémmel, gesztenyemassza, következőképpen, vaníliapudingot, vaníliapudingos, belekanalazunk, szétválasztjuk, Sütőpapírozott, beleforgatjuk, tejszínhabbal, előmelegített, kristálycukor, vízszintesen, belekavarjuk, evőkanálnyit, forráspontig, félretesszük, elkészítjük, Elkészítjük, cukrozatlan, beletesszük, habszeletke, összetörjük, kakaóporral, kettévágjuk, használunk, piskótához, tojás, evőkanál finomliszt, kakaópor, kávéskanál vanília aroma, kristálycukor, csomag sütőpor, gesztenyemassza, rumaroma vagy sütőrum, porcukor, habtejszín vagy hulala, tetejére, habtejszín vagy hulala, kávéskanál habfixáló, porcukor,
Lusta rétes
0 komment 10 ember kedveli
Erdélyi céklaleves.
0 komment 5 ember kedveli
Kakaóscsiga
0 komment 10 ember kedveli
Tésztasaláta sonkával
2 komment 5 ember kedveli
Hólabdatorta
0 komment 3 ember kedveli
Baconos pulykatorta
0 komment 10 ember kedveli
Paprikapástétom
0 komment 2 ember kedveli
Harcsapaprikás-túrós csuszával.
0 komment 9 ember kedveli
Fecskefészek !
0 komment 14 ember kedveli
Brokkoli krémleves
0 komment 5 ember kedveli
Húsos gombás rakott krumpli
0 komment 15 ember kedveli
Sajtos csillagok
0 komment 4 ember kedveli
Alma torta
0 komment 3 ember kedveli
Sonkás - sajtos tekercs
1 komment 15 ember kedveli
Habkarika
0 komment 3 ember kedveli
Libaleves pirított májjal
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.