Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A finomfőzelék elkészítés egyszerűen a következő:
1. Veszünk 1 kg vegyes zöldségkeveréket, vagy francia saláta keveréket (fagyasztottat.)
2. A vegyes zöldségeket szűrőbe öntjük, és langyos vízzel átmossuk.
3. Egy lábasba 4 ek olajat teszünk, utána a zöldségeket. ½ ek sót, ½ ek ételízesítőt teszünk rá és fedő alatt puhára pároljuk (kb. 10-15 perc).
4. Ha megpuhult 2 ek liszttel megszórjuk, jól összekeverjük.
5. kb. 3 dl tejet öntünk rá. (annyi tejet tegyünk hozzá, hogy picit ellepje a borsót), majd beleteszünk 1 evőkanál cukrot. Az egészet összeforraljuk és kész.
A liszt és a tej mennyiségével lehet sűrűbbre, illetve hígabbra hígítani a finomfőzeléket.
Szezonban akinek van ideje esetleg kiskertje az a fagyasztott helyett készítse a finomfőzeléke friss apróra vágott zöldségekből.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A finomfőzelék később be fog sűrüsüdni, ezért kicsit hígabbra készítsük.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.22 15:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vegyes zöldségeket, egészet összeforraljuk, finomfőzeléke friss, finomfőzelék később, zöldségkeveréket, finomfőzeléket, összeforraljuk, zöldségkeverék, finomfőzeléke, mennyiségével, összekeverjük, fagyasztottat, Finomfőzelék, finomfőzelék, zöldségekből, finomfőzelék, ételízesítőt, fagyasztott, zöldségeket, ételízesítő, zöldségeket, beleteszünk, egyszerűen, megszórjuk, elkészítés, keveréket, sárgarépa, készítsük, Szezonban, következő, liszt, olaj ételízesítő, cukor,
|
|
|
|
|