Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, és egy nagy, széles edényben kevés olívaolajon megfuttatom. Enyhén sózom, borsozom, felöntöm a borral, beledobok két babérlevelet, elforralom az alkohol nagy részét, majd lefedve kb. 35-40 perc alatt alaplevet főzök.
Megölöm a homárt, kettévágom, kikaparom a máját, kb. 30 g szobahőmérsékletű vajjal eldolgozom, az ollóit és a lábait határozott csavaró mozdulattal leválasztom a testéről. Ha sikerül pont középen elvágni, látszik a bélcsatornája, amelyet eltávolítok.
Kb. 8 perc alatt megpárolom a homárt, félidőben megfordítom. Kiveszem az alapléből, kihűtöm. Az alaplevet leszűröm, a visszamaradt zöldségeket hagyom lecsepegni, legvégül jól kinyomkodom, hogy semmi se vesszen kárba. Vigyázat, nem szabad túlzásba vinni a hőkezelést, a húsa megkeményedik!
A homárhúst kivadászom a páncélból. A farokrész egyszerű feladat, az ollókra pedig létezik speciális célszerszám, ennek hiányában nekem egy éles baromfiolló használatával, óvatosan szétvágva a páncélt sikerült egyben kivadászni a benne lévő húst. (Amennyire lehet, a lábakból is kinyerem a húst, amelyet felaprítva a mártáshoz adok.) A homár húsát kisebb darabokra aprítom.
Felteszem a tésztafőző vizet, kifőzöm a tésztát, egy perccel rövidebb ideig, mint egyébként kellene.
A tészta főzésével egyidőben nagy serpenyőben vajat olvasztok, megfuttatom rajta az apróra vágott fokhagymát és csilit, a lényeg, hogy ne piruljon. Közepesen nagyra véve a lángot, kb. 2 perc alatt dobva-rázva átpirítom vagy inkább megfürösztöm benne a homárt, amelyet meleg tálra kiszedek, tálalásig félrerakom. Ráöntöm a homáros alaplevet, hozzáadok fél doboz konzerv paradicsomot levével együtt úgy, hogy a paradicsomokat előtte negyedeltem, és kimagoztam. Összerottyantom, elzárom a tüzet, a homár májával eldolgozott vajjal besűrítem. Jöhet bele a tészta, kb. 2 percig hagyom, hogy magába igya a mártást, néha átforgatom.
Megszóróm frissen vágott petrezselyemzölddel, kitálalom, a homárt a tészta tetejére helyezem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Megéri a fáradtságot ha nem mindennapit és igazán jó szeretnénk enni!Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.09 23:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zöldségeket megtisztítom, alkohol nagy, lábait határozott, alaplevet leszűröm, visszamaradt zöldségeket, húsa megkeményedik, homárhúst kivadászom, farokrész egyszerű, ollókra pedig, éles baromfiolló, páncélt sikerült, benne lévő, mártáshoz adok, homár húsát, tésztafőző vizet, perccel rövidebb, tészta főzésével, apróra vágott, homáros alaplevet, paradicsomokat előtte, homár májával, tészta tetejére, petrezselyemzöld, Összerottyantom, paradicsomokat, használatával, megkeményedik, bélcsatornája, visszamaradt, babérlevelet, megtisztítom, paradicsomot, megfürösztöm, feldarabolom, zöldségeket, megfuttatom, kinyomkodom, serpenyőben, zöldségeket, olívaolajon, negyedeltem, megfordítom, leválasztom, mozdulattal, eldolgozott, spagettivel, eltávolítok, célszerszám, homár, könnyű száraz fehérbor, szárzeller, petrezselyemgyökér, sárgarépa, lilahagyma, babérlevél, kevés, bors, olívaolaj, gerezd fokhagyma, 100g paradicsomkonzerv, spaghetti alla chitarra, csomó petrezselyemzöld,
|
|
|
|
|
Lúdláb
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|