Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csotros kalács recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1/2 kg liszt
» 2 dkg élesztő
» 2 dl tej
» 2 tojás sárgája
» 2 evőkanál cukor
» diónyi olvasztott vaj
» Tálaláshoz
» 1/2 kg mézízlés szerint
» darált dió
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A felfuttatott élesztővel a lisztből, a tejjel, a tojások sárgájával, a cukorral tésztát dagasztunk. Amikor már majdnem kész beledolgozzuk az olvasztott vajat. Letakarva, langyos helyen megkelesztjük. Amikor a tészta már a duplájára kelt, akkor kicsit átgyúrjuk, kb.: 2 cm vastagságúra nyújtjuk és csíkokra vágjuk. A csíkokat egyesével mindkét végénél fogva, ellentétes irányba megtekerjük és egy olvasztott vajjal kikent tepsibe helyezzük egyesével, úgy, hogy először megforgatjuk még a vajban. Csiga formában, középről kezdve mindig egymáshoz illesztjük a darabokat, a végére egy kerek kalácsot kapunk. (Fontos, hogy ne szorosan legyenek egymás mellett a csíkok.) Sütés előtt még egy kicsit pihentetjük a tésztát, majd előmelegített sütőben (kemencében) 20-25 perc alatt készre sütjük. Amikor kisült bőven meglocsoljuk mézzel és gazdagon megszórjuk darált dióval.
Megjegyzés / tipp:

Ajánlom dupla adagot tessék készíteni,mert nagyon finom
0 komment 1 ember kedveli 53ilona
2013.10.14 22:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
felfuttatott élesztővel, tojások sárgájával, cukorral tésztát, olvasztott vajat, duplájára kelt, csíkokat egyesével, olvasztott vajjal, kerek kalácsot, kicsit pihentetjük, beledolgozzuk, előmelegített, megkelesztjük, vastagságúra, felfuttatott, meglocsoljuk, megforgatjuk, pihentetjük, megtekerjük, ellentétes, illesztjük, megszórjuk, kemencében, élesztővel, dagasztunk, sárgájával, olvasztott, olvasztott, Tálaláshoz, olvasztott, duplájára, Letakarva, darabokat, egymáshoz, átgyúrjuk, egyesével, liszt, élesztő, tojás sárgája, evőkanál cukor, diónyi olvasztott, Tálaláshoz, ízlés szerint, darált,
Olajos halkrém
1 komment 1 ember kedveli
Diós gesztenyetorta
0 komment 2 ember kedveli
Csirkeleves gourmand módra.
0 komment 3 ember kedveli
Tepertős pogácsa (élesztő nélkül)
4 komment 13 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 5 ember kedveli
Sárgabarackos sütemény.
0 komment 11 ember kedveli
Csokiszalámi
0 komment 5 ember kedveli
Töltött dagadó káposztával
0 komment 8 ember kedveli
Húsvéti pulykamell tekercs
0 komment 3 ember kedveli
Sült csirkemell őszibarackos salátával
0 komment 2 ember kedveli
Diós linzer
0 komment 7 ember kedveli
Almás rétes
0 komment 3 ember kedveli
Almás paradiso !
0 komment 7 ember kedveli
Agyas leves háromszékiesen
0 komment 3 ember kedveli
Vargabéles
0 komment 5 ember kedveli
Meglepetés
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.