Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csotros kalács recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1/2 kg liszt
» 2 dkg élesztő
» 2 dl tej
» 2 tojás sárgája
» 2 evőkanál cukor
» diónyi olvasztott vaj
» Tálaláshoz
» 1/2 kg mézízlés szerint
» darált dió
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A felfuttatott élesztővel a lisztből, a tejjel, a tojások sárgájával, a cukorral tésztát dagasztunk. Amikor már majdnem kész beledolgozzuk az olvasztott vajat. Letakarva, langyos helyen megkelesztjük. Amikor a tészta már a duplájára kelt, akkor kicsit átgyúrjuk, kb.: 2 cm vastagságúra nyújtjuk és csíkokra vágjuk. A csíkokat egyesével mindkét végénél fogva, ellentétes irányba megtekerjük és egy olvasztott vajjal kikent tepsibe helyezzük egyesével, úgy, hogy először megforgatjuk még a vajban. Csiga formában, középről kezdve mindig egymáshoz illesztjük a darabokat, a végére egy kerek kalácsot kapunk. (Fontos, hogy ne szorosan legyenek egymás mellett a csíkok.) Sütés előtt még egy kicsit pihentetjük a tésztát, majd előmelegített sütőben (kemencében) 20-25 perc alatt készre sütjük. Amikor kisült bőven meglocsoljuk mézzel és gazdagon megszórjuk darált dióval.
Megjegyzés / tipp:

Ajánlom dupla adagot tessék készíteni,mert nagyon finom
0 komment 1 ember kedveli 53ilona
2013.10.14 22:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
felfuttatott élesztővel, tojások sárgájával, cukorral tésztát, olvasztott vajat, duplájára kelt, csíkokat egyesével, olvasztott vajjal, kerek kalácsot, kicsit pihentetjük, beledolgozzuk, előmelegített, megkelesztjük, vastagságúra, felfuttatott, meglocsoljuk, megforgatjuk, pihentetjük, megtekerjük, ellentétes, illesztjük, megszórjuk, kemencében, élesztővel, dagasztunk, sárgájával, olvasztott, olvasztott, Tálaláshoz, olvasztott, duplájára, Letakarva, darabokat, egymáshoz, átgyúrjuk, egyesével, liszt, élesztő, tojás sárgája, evőkanál cukor, diónyi olvasztott, Tálaláshoz, ízlés szerint, darált,
Hóember tejberizsből-az unokáim kedvence-
0 komment 9 ember kedveli
Málnás-banános turmix...
0 komment 5 ember kedveli
Édes-savanyú sertásragu
0 komment 4 ember kedveli
Hússaláta gazdagon-őzgerincformában-
0 komment 13 ember kedveli
Fanta szelet
0 komment 5 ember kedveli
Banánnal töltött pulykamell
0 komment 7 ember kedveli
Narancslekvár
0 komment 8 ember kedveli
Bolondos gomba
0 komment 9 ember kedveli
Almás amerikai palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Sárgabarackos gombóc
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés Tallér
0 komment 2 ember kedveli
Müzlikeksz
0 komment 5 ember kedveli
Gesztenye tekercs
0 komment 13 ember kedveli
Csirkés-zöldséges cannelloni
0 komment 6 ember kedveli
Egyszerű meggytorta
0 komment 7 ember kedveli
Meggyes-mákos rétes
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.