Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A felfuttatott élesztővel a lisztből, a tejjel, a tojások sárgájával, a cukorral tésztát dagasztunk. Amikor már majdnem kész beledolgozzuk az olvasztott vajat. Letakarva, langyos helyen megkelesztjük. Amikor a tészta már a duplájára kelt, akkor kicsit átgyúrjuk, kb.: 2 cm vastagságúra nyújtjuk és csíkokra vágjuk. A csíkokat egyesével mindkét végénél fogva, ellentétes irányba megtekerjük és egy olvasztott vajjal kikent tepsibe helyezzük egyesével, úgy, hogy először megforgatjuk még a vajban. Csiga formában, középről kezdve mindig egymáshoz illesztjük a darabokat, a végére egy kerek kalácsot kapunk. (Fontos, hogy ne szorosan legyenek egymás mellett a csíkok.) Sütés előtt még egy kicsit pihentetjük a tésztát, majd előmelegített sütőben (kemencében) 20-25 perc alatt készre sütjük. Amikor kisült bőven meglocsoljuk mézzel és gazdagon megszórjuk darált dióval.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ajánlom dupla adagot tessék készíteni,mert nagyon finom
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
53ilona
2013.10.14 22:46
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
felfuttatott élesztővel, tojások sárgájával, cukorral tésztát, olvasztott vajat, duplájára kelt, csíkokat egyesével, olvasztott vajjal, kerek kalácsot, kicsit pihentetjük, beledolgozzuk, előmelegített, megkelesztjük, vastagságúra, felfuttatott, meglocsoljuk, megforgatjuk, pihentetjük, megtekerjük, ellentétes, illesztjük, megszórjuk, kemencében, élesztővel, dagasztunk, sárgájával, olvasztott, olvasztott, Tálaláshoz, olvasztott, duplájára, Letakarva, darabokat, egymáshoz, átgyúrjuk, egyesével, liszt, élesztő, tojás sárgája, evőkanál cukor, diónyi olvasztott, Tálaláshoz, ízlés szerint, darált,
|
|
|
|
|