Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Robotgéppel morzsásra keverem a lisztet és a vajat. Sóval és borssal ízesítem, majd beleöntöm a vizet, és tésztává gyúrom. A hűtőbe teszem pihenni. Ezalatt az olajon, kis lángon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom az apró kockákra vágott sonkát, nagyobbra veszem a lángot, és picit megpirítom a húst. Hozzáadom az apróra vágott petrezselymet. A tojásokat villával kissé felverem, belekeverem a mustárt és a reszelt sajtot, majd az egészet a petrezselymes sonkához keverem. A tésztát egy kisebb és egy nagyobb részre osztom, a nagyobbal kibélelek egy kerámia pite-formát, úgy, hogy pereme is legyen. Beleöntöm a tölteléket, majd a kisebbik részt is kinyújtom, és befedem vele a pitét és mehet a 200°C-os sütőbe úgy negyven percre.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A széleket kicsit összetapicskolom, nehogy kinyíljon. Villával megszurkálom a tetejét, hogy a gőz távozni tudjon.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.22 15:33
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hűtőbe teszem, apróra vágott, apró kockákra, tojásokat villával, reszelt sajtot, petrezselymes sonkához, nagyobb részre, nagyobbal kibélelek, kerámia pite-formát, kisebbik részt, 200°C-os sütőbe, széleket kicsit, összetapicskolom, petrezselymet, petrezselymes, megszurkálom, petrezselyem, Robotgéppel, belekeverem, tölteléket, reszelhető, megpirítom, Beleöntöm, teáskanál, morzsásra, beleöntöm, Hozzáadom, hozzáadom, tojásokat, nagyobbra, kibélelek, nagyobbal, kinyújtom, kinyíljon, tésztává, margarin, kisebbik, evőkanál, liszt, vagy margarin, evőkanál hideg, bors, főtt füstölt sonka, hagyma, olaj, tojás, teáskanál mustár, reszelhető sajt, csokor petrezselyem,
|
|
|
|
|