Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1 dl cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a tojással langyos tejjel és az olajjal együtt. Közepes keménységű tésztát dagasztunk. Langyos huzatmentes helyen kelesztjük 1-1,5 órát. Ha megkelt átgyúrjuk, jó ujjnyi vastagra sodorjuk, kisméretű szaggatóval kiszaggatjuk. Kikent tepsibe sorba lerakjuk, olajjal megkenjük. Rászórjuk a cukorral elkevert
diót, mazsolát, és a többi tésztát rászaggatjuk. Ismét lekenjük olajjal és még legalább fél órát
kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük. (Sütője válogatja hogy milyen legyen a hőfok). Ha hirtelen sül,sütőpapírt tegyünk rá. Vaníliamártást készítünk hozzá.
Vaníliamártás:
A 3 ek pudingot kikeverjük egy kis hideg tejjel, a többi tejet felforraljuk. A pudinghoz adjuk, a 3 tojás sárgáját, 3 ek cukrot, 3 van.cukrot összekeverjük, és a forró tejhez öntjük . Amíg hűl,
többször keverjük meg hogy ne bőrösödjön.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én így csinálom, nagyon finom, kiadós.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
zozo950
2012.03.07 22:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
liszthez adjuk, tojással langyos, olajjal együtt, cukorral elkevert, többi tésztát, többi tejet, pudinghoz adjuk, forró tejhez, Vaníliamártást, Előmelegített, vaníliáscukor, vaníliapuding, Vaníliamártás, összekeverjük, tojássárgája, felfuttatjuk, kiszaggatjuk, Aranygaluska, rászaggatjuk, felforraljuk, szaggatóval, huzatmentes, rétesliszt, kelesztjük, kikeverjük, bőrösödjön, sütőpapírt, dagasztunk, keménységű, kelesztjük, készítünk, kisméretű, átgyúrjuk, pudinghoz, tojássárgája, tojás, élesztő, evőkanál vaníliapuding, cukor, csomag vaníliáscukor, evőkanál cukor, evőkanál étolaj, liszt fele rétesliszt, darált, mazsola,
|
|
|
|
|